Iohannis şi Blaga s-au întâlnit cu ambasadorii UE, pe tema OUG privind migraţia aleşilor

Iohannis şi Blaga s-au întâlnit cu ambasadorii UE, pe tema OUG privind migraţia aleşilor

Liderii ACL, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, s-au întâlnit marţi cu ambasadorii statelor Uniunii Europene la Bucureşti, au declarat miercuri pentru MEDIAFAX surse din PNL, conform cărora discuţia a vizat OUG privind migraţia aleşilor locali.

Iohannis şi Blaga s-au întâlnit cu ambasadorii UE, pe tema OUG privind migraţia aleşilor (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Discuţia a vizat adoptarea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă privind migraţia aleşilor locali, precum şi acuzaţiile ACL de fraudare a alegerilor prezidenţiale, au relatat sursele citate.

Contactată de MEDIAFAX, Alina Gorghiu , purtătorul de cuvânt al PNL, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţia.

”Eu nu comentez întâlniri care nu sunt întâlniri publice. Preşedintele Klaus Iohannis se vede în mod constant cu partenerii externi şi cu reprezentanţii statelor Uniunii Europene în România. Dar nu comentăm întâlniri care nu sunt publice”, a afirmat Gorghiu.

OUG care permite migraţia aleşilor locali fără ca aceştia să îşi piardă mandatul a fost publicată marţi după-amiază în Monitorul Oficial.

"Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) şi art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi, îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să-şi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor", se arată în ordonanţă.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a declarat, într-un interviu acordat "Gândul", referitor la ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, că cea mai bună cale de urmat o reprezintă o procedură parlamentară transparentă.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /