Ion Cristoiu: Dacă ați afla că Victor Ponta a fost ofițer SIE, l-ați vota?

Ion Cristoiu: Dacă ați afla că Victor Ponta a fost ofițer SIE, l-ați vota?

Spusele mele joi seara la Jocuri de putere de la Realitatea Tv potrivit cărora, dacă aș ști că Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE, l-aș vota au stîrnit nedumeriri în rîndurile telespectatorilor anti-PSD, atît de înverșunați anti că le scapă nuanțele.

Totul a pornit de susținerea mea că după interviul lui Traian Băsescu de la TVR mi-e tot mai limpede care ar fi numele fostului ofițer acoperit, dacă președintele îl va spune în public vreodată: Victor Ponta.

Ziceam însă că, spre deosebire de candidații Opoziției, cu excepția Elenei Udrea, deconspirarea lui Victor Ponta ca fost ofițer acoperit i-ar spori capitalul electoral candidatului PSD:

Electoratul lui Victor Ponta admiră pînă și pe foștii ofițeri de Securitate aflați în misiuni peste hotare. Cum să nu-l admire pe Victor Ponta care, la o vîrstă tînără, a avut o misiune patriotică?
Un ofițer acoperit – spuneam în emisiune – presupune calități pe care Victor Ponta nu pare a le avea. Dacă Traian Băsescu va spune c-a fost ofițer acoperit, atunci Victor Ponta ar apărea într-o altă lumină, mult mai bărbătească. Zvonurile despre Traian Băsescu c-ar fi fost ofițer acoperit la Anvers i-au dat președintelui o imagine bună.
Evident, Victor Ponta ar nega. Nici n-ar avea cum să procedeze altfel, deoarece legea interzice și foștilor ofițer auto deconspirarea. Momentul ar fi folosit de propaganda PSD pentru a relua tema dușmanului de moarte al lui Victor Ponta în persoana lui Traian Băsescu.
Din ce știu eu despre serviciile secrete – și unele lucruri le știu, pentru că am acasă un dulap întreg cu cărți despre serviciile secrete din istorie și din lume – chiar dacă Traian Băsescu va da numele lui Victor Ponta nu vom ști niciodată dacă premierul a fost sau nu ofițer acoperit.

Din acest punct de vedere, nu există riscul să-l votez.
Rămîne, totuși, pentru cititorii acestui blog întrebarea:
Dacă ați afla că Victor Ponta a fost ofițer SIE, l-ați vota?

http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-vineri-daca-ati-afla-ca-victor-ponta-a-fost-ofiter-sie-l-ati-vota/


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa