Jandarmeria lui Ponta l-a păzit cu garduri pe Adrian Năstase la Tribunalul Ilfov/Năstase a fost ironic: "Procurorul are o privire care mă vrea în continuare după gratii. Înțeleg grija DNA pentru viitorul meu”

Jandarmeria lui Ponta l-a păzit cu garduri pe Adrian Năstase la Tribunalul Ilfov/Năstase a fost ironic: "Procurorul are o privire care mă vrea în continuare după gratii. Înțeleg grija DNA pentru viitorul meu”

Fostul premier Adrian Năstase a fost scos fără cătușe din duba cu care a fost adus de la penitenciar, în timp ce Jandarmeria Română a instalat garduri de protecție, pentru a ține jurnaliștii la distanță, la Tribunalul Ilfov.

Tribunalul Ilfov a judecat joi, de la ora 11, contestația procurorilor DNA la decizia de eliberare din arest a lui Adrian Năstase. Cel mai probabil, el va fi pus în libertate. Judecătoarea care trebuie să ia decizia este Mihaela Raluca Andras. Dacă va fi eliberat condiționat, Năstase nu va putea ocupa o funcție publică 5 ani de zile. Aceasta este pedeapsa complementară decisă de judecătorii de la instanța supremă. Deoarece se simte „mort civic” fostul premier a declarat că s-a gândit să renunțe la cetățenia română. n 24 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a decis, după contopirea condamnărilor primite de fostul premier în dosarele "Trofeul calităţii" şi "Zambaccian", să adauge un spor de şase luni la pedeapsa de patru ani pe care o executa fostul premier din 6 ianuarie. Din pedeapsa lui Adrian Năstase a fost scăzută perioada în care a stat în penitenciar, respectiv nouă luni (272 de zile), din 20 iunie 2012 până în 18 martie 2013, când a executat condamnarea de doi ani primită în dosarul "Trofeul calităţii".

12.30 Şedinţa s-a terminat. Instanţa a rămas în pronunţare.

12.14 Adrian Năstase: ”Eu am putut citi ce e pe acele documente. probabil că am privirea mai bună decât a procurorului. Dacă DNA vrea ca eu să nu mă mai exprim pe blog, va trebui să-l reglementeze cumva”. Judecătoarea a respins cererea procurorului de emitere a unui nou raport psihologic.

12.10 Avocat: Adrian Năstase are trei lucrări publicate, lucrează la a patra. Toate susținerile procurorului sunt contrazise de actele de la dosar. Adrian Năastase nu a fost niciodată sancționat. E abuziv să spui că neacceptarea sentinței înseamnă că Adrian năastase nu poate fi eliberat.

11.40 Năstase: "Procurorul are o privire care mă vrea în continuare după gratii. Înțeleg grija DNA pentru viitorul meu”. Procurorul DNA a venit în fața judecătoarei cu o serie de înscrisuri postate pe blogul fostului premier prin care acesta se dă victimă politică.  DNA susține că ”Năstase nu a învățat nimic din experiența din spatele gratiilor. Nu a înțeles ideea de justiție. Nu a conștientizat încă fapta pe care a comis-o, lucru care reiese din atitudinea sa”. Procurorul a mai precizat că cel condamnat îndeplinește condiția fracției și a bunului comportament, dar nu a dat dovezi temeinice de îndreptare. De la dosar lipsește raportul psihologic al condamnatului, actele depuse de avocați sunt ilizibile. Au cuvântul avocații lui Năstase.

11.17 Fostul premier a coborât din dubă. El a fost singur în mașină. În costum și fără cătușe, Năstase a rostit o singură frază : ”Sper să vorbim diseară”. Alți 17 deținuți de la Penitenciarul Jilava cer astăzi eliberarea din arest.

11.15 Codrin Ștefănescu a dorit să ajungă cât mai aproape de duba penitenciarului pentru a fi remarcat de fostul premier. Deoarece nu poate trece de gardul jandarmilor, a susținut că are nevoie la toaletă, pentru a ajunge în spatele clădirii tribunalului. Nici această strategie nu a fost de folos pentru Ștefănescu.

10.50 Duba penitenciarului a ajuns la tribunal. Jandarmii au montat un gard mobil pentru protecția fostului demnitar. De 15 minute, Năstase stă închis în mașina închisorii.

10.45 Cei doi fii ai fostului premier au ajuns la instanță. De asemenea, Codrin Ștefănescu, un susținător al lui Năstase a ajuns la Tribunalul Ilfov.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro