Klaus Iohannis: Primarii care au plecat din ACL nu vor mai fi primiți înapoi

Cei aproximativ 350 de primari care au plecat din Alianța Creștin Liberală nu vor mai fi primiți înapoi, a declarat, marți, președintele PNL, Klaus Iohannis.

Candidatul ACL la prezidențiale a precizat însă că majoritatea primarilor au rămas în PNL și PDL și nu au cedat tentațiilor, presiunilor și promisiunilor.

'Cei care nu au plecat sunt mai mulți, oameni serioși care au rezistat. Au fost tentații și promisiuni, or fi fost și șantajați unii, o să vedem asta mai târziu. Din 1.500 primari, majoritatea au decis că locul lor este în ACL. Îmi exprim respectul pentru ei și le mulțumesc. Celorlalți le spun că sunt slabi, au cedat la promisiuni, presiuni, povești. Bine că s-au dus pentru că intrăm într-o luptă foarte grea. Ne-am curățat înainte de primul tur de scrutin. Dacă rămâneau la noi, fiecare era un potențial trădător. Dacă s-au hotărât să cedeze la partidul lor pentru puțin, acolo să rămână. Ei nu vor mai avea multă politică în față. La alegerile locale credeți că PSD îi va pune pe acești trădători să candideze? Acești trădători vor fi scoși din politică', a declarat Klaus Iohannis, marți seara, într-o emisiune la Realitatea TV.

Liderul PNL a adăugat că va propune schimbarea legislației pentru alegerea Parlamentului.

'Avem nevoie de un Parlament mai mic și mai bun, bicameral, dar cu oameni serioși. Vom discuta cu partidele cât de mare să fie Parlamentul dar trebuie să fie oameni serioși. Trădătorii și migratorii nu vor mai avea loc în el. De parlamentarii care au plecat nu mai avem nevoie de ei. Iar aleșii locali o să-i scoată, o să-i debaraseze cei la care s-au dus', a declarat candidatul ACL la alegerile prezidențiale.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Proasta s-a căcat în urnă! Dăncilă s-a referit la românii din diaspora folosind apelativul „ăștia”

3 ALERTĂ Proasta s-a pișat pe covor! Dăncilă a refuzat să răspundă în engleză la întrebarea unui jurnalist formu…

4 Concluzia? Iohannis-Dăncilă, scorul etapei! PSD, încă un eșec în drumul spre retrogradare!

5 EXCEPȚIONAL / Sebastian Lăzăroiu îi pune Proastei României întrebările pe care vuvuzelele PSD chemate la „dezbat…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor