Kovesi: N-am ÎNGROPAT EADS/Anchetele DNA au creat PANICĂ/Declarații INCENDIARE

Kovesi: N-am ÎNGROPAT EADS/Anchetele DNA au creat PANICĂ/Declarații INCENDIARE

Mega-dosarul EADS, care anunţă de câteva luni un cutremur pe scena politică, generează mobilizări internaţionale şi o anchetă de amploare a DNA, anunţă Laura Codruţa Kovesi. Procurorul şef al DNA infirmă zvonurile conform cărora afacerea EADS va fi îngropată în sertarele anchetatorilor. Aceasta susţine că în anchetă sunt implicate mai multe state, iar la Bucureşti s-au făcut deja multe audieri în acest dosar.

"În dosarul EADS se lucrează ritmic. Avem audieri. Sunt multe audieri care se fac şi s-au făcut. Se verifică documente. Avem cereri de asistenţă judiciară internaţională. Nu e doar un act material. Vorbim de fapte săvârşite pe o perioadă de 7-8 ani. Avem foarte multe acte de verificat. Nu este un dosar de soluţionat în 3 luni. Implică foarte mult persoane, fapte, documente. Nu pot să menţionez statele cu care colaborăm, din motive de confidenţialitate. Acordăm asistenţă tuturor statelor care ne solicită acest lucru", a declarat Kovesi, la Pro TV.

Avem propriul Serviciu de Interceptări

Procurorii anticorupție au propriul serviciu de interceptare a persoanelor vizate de anchete. Dezvăluirea a fost făcută de șefa DNA, Laura Codruta Kovesi, la emisiunea "Dupa 20 de ani"- difuzată duminică dimineața, la Pro TV

 Kovesi: "La finalul fiecare investigatii, persoanelor pe care DNA le intercepteaza li se comunica intotdeauna acest lucru. Niciodata nu inregistram o persoana fara a avea autorizatie de la judecator sau fara a respecta dispozitiile legale. Avem un birou tehnic, infiintat prin lege, si potrivit legii putem sa facem in mod direct aceste interceptari."

Cred că anchetele au produs o panică în rândul clasei politice; acesta e motivul de încercare a limitării atribuțiilor procurorilor

Kovesi a declarat duminică la ProTV că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice și crede că acesta este motivul pentru care se încearcă limitarea atribuțiilor procurorilor.

"Cred că este o încercare de a limita atribuțiile procurorilor. Nu cred că în România s-a inventat măsura arestării preventive în 2015, nici cătușele nu au fost inventate acum. Cred că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice și cred că acesta este motivul pentru care se încearcă limitarea atribuțiilor procurorilor", a afirmat Kovesi, referitor la recentele inițiative de a restrânge modalitățile de arestare.

Ea a spus că este dificil să spună dacă actuala clasă politică sprijină sau nu lupta împotriva corupție.

"Este foarte dificil de spus în condițiile în care la fiecare două săptămâni ne trezim cu proiecte de modificare a Codului penal sau Codului de procedură penală prin care se încearcă limitarea atribuțiilor sau limitarea posibilităților de investigare. Mi-ar fi foarte dificil să spun că actuala clasă politică sprijină lupta anticorupție", a menționat Kovesi.

Și alergia este boală incurabilă

,,Am văzut câteva propuneri de modificare extrem de ciudate şi de largi. De exemplu, o persoană care are o boală incurabilă poate să nu execute pedeapsa. Nu se defineşte ce e o boală incurabilă. Dacă luăm termenul din dicţionar, o boală incurabilă este o boală care nu se vindecă. Ai o alergie, poţi să furi cât vrei, că nu te mai duci la puşcărie", a mai declarat Kovesi.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria