Macovei: Solidaritatea transpartinică funcționează în Parlament când e vorba de a proteja corupția

Macovei: Solidaritatea transpartinică funcționează în Parlament când e vorba de a proteja corupția

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidențiale, consideră că "solidaritatea transpartinică funcționează în Parlament când e vorba de a proteja corupția".

"Deputatul PC Ion Diniță a fost din nou scăpat de colegii parlamentari de arestarea preventivă. Este a doua oară când deputații chiulesc de la vot pentru a-l face scăpat pe inculpatul Diniță și demonstrează că solidaritatea transpartinică funcționează perfect atunci când e vorba de a proteja corupția. Își bat joc de noi, de români și de România", a afirmat Monica Macovei într-un comunicat remis marți AGERPRES.

Monica Macovei precizează că va insista în continuare pentru eliminarea imunității demnitarilor, cu excepția celei pentru opiniile politice.

"Parlamentarii, miniștrii și Președintele nu pot fi mai presus de lege. Ca Președinte al României voi organiza un referendum pentru eliminarea imunităților. Deputații Ion Diniță și Ioan Adam, precum și senatorii Șerban Mihăilescu și Ecaterina Andronescu sunt doar patru cazuri în care Parlamentul tergiversează ridicarea imunității, fie pentru arestare preventivă, fie pentru începerea urmăririi penale", afirmă Macovei.

Potrivit acesteia, în ultimii doi ani, toate cererile de ridicare a imunității (cu excepția deputatului Gheorghe Coman, deja condamnat) au fost respinse de parlamentari.

Ședința în plen a Camerei Deputaților a fost închisă, luni, ca urmare a constatării lipsei cvorumului. În aceste condiții, mai multe voturi ce urmau a fi exprimate de deputați, precum votul pe cererea DNA de încuviințare a arestării preventive a deputatului PC Ion Diniță și cel asupra moțiunii simple privind românii de pretutindeni, nu au mai avut loc.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Așa o fi?

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

5 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu