MAE: Măsurile propuse la Geneva reprezintă un prim pas concret în reducerea tensiunilor din Ucraina

MAE: Măsurile propuse la Geneva reprezintă un prim pas concret în reducerea tensiunilor din Ucraina

Măsurile propuse în cadrul întâlnirii dintre miniştrii de externe ai UE, SUA, Rusia şi Ucraina reprezintă un prim pas concret spre reducerea tensiunilor din regiunile de est ale Ucrainei, consideră MAE român, apreciind că implementarea deciziilor trebuie să fie rapidă şi durabilă.

MAE: Măsurile propuse la Geneva reprezintă un prim pas concret în reducerea tensiunilor din Ucraina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ministerul de Externe apreciază că rezultatul întâlnirii de joi de la Geneva reprezintă, "prin seria de măsuri propuse, un prim pas concret spre reducerea tensiunilor din regiunile de est ale Ucrainei", se arată într-un comunicat al MAE remis MEDIAFAX.

Totodată, MAE consideră că este "extrem de importantă, în această fază, implementarea rapidă şi durabilă a acestora".

De asemenea, va fi "esenţială" menţinerea angajamentului părţilor în procesul de soluţionare a crizei din Ucraina, precizează Ministerul de Externe.

Reprezentanţii Ucrainei, Rusiei, UE şi Statelor Unite au ajuns, joi, la un acord pentru detensionarea situaţiei din Ucraina , în primul rând prin pentru dezarmarea "grupurilor ilegale", o referire la miliţiile proruse, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"S-a ajuns la un acord pe etape pentru detensionarea crizei din Ucraina", a spus Lavrov, citat de AFP.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...