Mulţumim, CRETINULE! Ai ajuns să te laude Radu Tudor!

Mulţumim, CRETINULE! Ai ajuns să te laude Radu Tudor!

Tâmpeniile erupte din gură de noul preşedinte despre justiţie, adică blocarea accesului presei la informaţii, drept de iniţiativă legislativă pentru magistraţi, introducerea procurorului general în CSAT şi renunţarea la MCV i-au adus laudele deşănţate ale scursorii de la Antena3, Radu Tudor.

”Discursul de astazi al lui Klaus Iohannis este unul de referinta in privinta atitudinii noului presedinte al Romaniei in raport cu institutiile judiciare. Sunt multe lucruri noi ce diferentiaza mult abordarea fata de mandatele lui Traian Basescu. Viziunea celor doi difera profund si va indemn sa cititi pe site-ul www.presidency.ro discursul de azi al lui Iohannis'', scrie jigodia de Radu Tudor pe blogul personal. 

,,Fara sa idealizez in vreun fel “doctrina Iohannis”, va redau doar unul din pasajele importante :

“Consider important de subliniat faptul că Justiția este una din cele trei puteri ale statului, nu o supraputere. Justiția trebuie exercitată cu demnitate, respect și sobrietate, nu etalată sub aspect de exotism mediatic. În același timp, Justiția se face cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților civile, inclusiv a prezumției de nevinovăție și a dreptului la imagine. Din acest punct de vedere, este de dorit ca CSM-ul și Inspecția Judiciară să ia atitudine, potrivit atribuțiilor legale, la modul cel mai serios ori de câte ori apar scurgeri nepermise de informații în presă, din dosarele penale aflate în curs de instrumentare. De asemenea, este fundamental ca mijloacele de investigare să fie folosite în condiții de deplină concordanță cu Constituția și cu reglementările internaționale și doar sub controlul unui magistrat judecător. Astfel, este esențial ca magistrații judecători și procurori să exercite un control efectiv asupra proporționalității, legalității și utilității tuturor măsurilor procesuale. Aici nu e vorba de a apăra inculpații și faptele lor de ochii opiniei publice, ci de exercitarea cu decență a actului de justiție, de apărarea principiilor care stau la baza oricărei societăți democratice.”

Dupa aceste afirmatii in care noul presedinte, cel care numeste procurorii si judecatorii acestei tari, reaseaza justitia pe locul ei constitutional in arhitectura statului, au sarit in sus basistii din presa. Acesti sobolani ai dosarelor au simtit mirosul deratizarii, s-au zbarlit ca rozatoarele infuriate la omul cu vermorel.

Timp de 10 ani, Basescu a transformat relatia presedinte-institutii de forta (judiciare, justitie, servicii) intr-una de tip consumator-chelner. A tratat puterea judecatoareasca in maniera discretionara, bolnava, marcata de obsesii de putere si rafuieli personale. Corul de ofiteri acoperiti si spagari de la baroni din presa basista a fost ani de zile hranita cu mii de pagini de “stenograme” scurse de la DNA. Omul nu era nici macar trimis in judecata cand aceste scursuri infiltrate in media desfasurau campanii bolnavicioase, cu accente paranoice, asupra inamicilor lui Basescu ce au intrat 10 ani in malaxorul mecanismului basist de putere. Multe figuri publice au fost distruse din punct de vedere al imaginii si al reputatiei inaintea oricarei decizii definitive a justitiei. Nimeni nu a facut vreo reparatie atunci cand unii dintre ei au castigat procesele. Asta s-a si dorit, executia lor sumara, in public. Cazul sotilor Barsan, magistrati de elita, este doar unul dintre ele.

Iohannis, care e tentat inca sa mai gireze oameni de-ai lui Basescu si rau face, exprima in discursul de la CSM o viziune totusi diferita profund de cea a lui Basescu. Si acest lucru e de salutat. Cand face lucruri ce merita apreciate, Iohannis trebuie incurajat, pentru a indrepta strambatatea imensa facuta in deceniul basist. Cand greseste, cu siguranta il voi critica fara nici o rezerva.

Vad insa ca sobolanii dosarelor urla ca “Iohannis vrea sa puna botnita presei”. Adica sunt disperati ca presedintele cere sa se revina la mecanismele normale, institutionale si firesti intr-o democratie. Ceea ce provoaca imense convulsii rozatoarelor deceniului abia incheiat.”, a scris Radu Tudor pe blogul personal.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…