Neaga, AUDIAT ca SUSPECT la DNA

Neaga, AUDIAT ca SUSPECT la DNA

Fostul şef al CNADNR, Narcis Neaga, e audiat la această oră la DNA. Procurorii l-au chemat să dea explicaţii în legătură cu modul în care au fost cheltuiţi banii pentru construirea autostrăzii Sibiu - Orăştie. Un tronson al drumului s-a surpat, la scurt timp după ce a fost deschis. 

Un document intrat în posesia Digi24 arată că DNA anchetează nu numai porţiunea din lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăştie, care a fost închisă după ce a luat-o la vale. Toate tronsoanele sunt verificate de procurori. Ei verifică procedurile de achiziţie organizate de CNADNR şi felul în care s-au derulat contractele.

Pentru fiecare lot a existat un câştigător: Strabag pentru primul, asocierea dintre SC Straco Grup SRL - Studio Corona SRL şi Civil Engineering pentru al doilea, italienii de la Impregilio pentru cel de-al treilea lot, iar al patrulea a fost adjudecat de asocierea Euroconstruct Trading 98 şi Astalrom.

Pentru toate acestea, DNA a început urmărirea penală. Acuzaţiile sunt şi pentru constructori, şi pentru CNADNR. Vorbim despre abuz în serviciu, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Lucrările la autostrada Sibiu-Orăştie au început în 2011, iar totul ar fi trebuit să fie gata acum doi ani şi jumătate. După negocieri, s-a stabilit un nou termen de predare a autostrăzii, 31 decembrie 2015. Dar nici acesta nu va fi respectat.

Pentru construirea acestei autostrăzi, Uniunea Europeană a alocat României 510 milioane de euro, fonduri nerambursabile. Bani pe care România ar putea fi obligată să îi dea înapoi pentru că autostrada nu a fost gata la timp.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…