Nesimţire/Tăriceanu: Nu cred că este condamnabil că parlamentarii sunt în teritoriu în această perioadă

Nesimţire/Tăriceanu: Nu cred că este condamnabil că parlamentarii sunt în teritoriu în această perioadă

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că nu este "condamnabil" faptul că parlamentarii au, în această perioadă, activitate în circumscripțiile electorale, fiindcă și în alte țări există această practică în campania electorală.

Tăriceanu a subliniat că preferă o astfel de atitudine a senatorilor, decât să fie convocat plenul iar lucrările să ajungă să fie suspendate din lipsa cvorumului necesar.

"Am convenit ca, ori de câte ori este nevoie, să putem convoca o ședință de Birou permanent. Decizia care a fost luată este aceea de a lăsa senatorii să meargă în colegiile în care au fost aleși. (...) Prefer o atitudine de acest gen decât ipocrizia legată de ideea că Parlamentul trebuie să funcționeze și să dea cât mai multe legi. Parlamentul nu este fabrică de legi. Un Parlament nu se evaluează după câte legi a votat, ci după calitatea legilor adoptate", a explicat el.

Tăriceanu a adăugat că atât senatorii Puterii, cât și ai Opoziției sunt în teritoriu în campania electorală.

"Decât să hotărâm să facem lucrări în plen, (...) să fie nevoie să facem cheltuieli inutile cu deplasările și cu funcționarea restului componentelor, prefer să avem această atitudine corectă și să nu ne ascundem după deget în timpul campaniei electorale. Se întâmplă la fel peste tot. Și în alte țări este aceeași practică. Nu cred că este nimic condamnabil", a spus președintele Senatului, la Palatul Parlamentului, întrebat despre ședința Biroului permanent care ar fi trebuit să aibă loc în cursul zilei de luni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA