Oprea se face de râs în SUA. Ce va primi fiecare politician american care se va întâlni cu PUITORUL DE PLAGIATORI

Oprea se face de râs în SUA. Ce va primi fiecare politician american care se va întâlni cu PUITORUL DE PLAGIATORI

Cu o zi înaintea organizării Galei Româno-Americane  la Washington, eveniment la care participă politicieni și oameni de afaceri americani, liderii comunității românești au anunțat că boicotează evenimentul, din cauza invitării lui Gabriel Oprea de către ambasadorul României, George Maior. 

Mai mult decât atât, toți politicienii americani care vor intra în contact cu Gabriel Oprea vor primi o scrisoare de protest din partea comunității românești, în care vor fi informați în legătură cu biografia acestuia, lucrarea de doctorat plagiată și presiunile pe care le face asupra presei în calitatea sa de vicepremier, scrie  BN24.ro .

Fostul ambasador al SUA în România, James Rosapepe, a pimit o astfel de scrisoare din partea lui Chris Terhes, liderul Coaliției Românilor, care a anunțat că el și alți reprezentanți ai comunității nu vor participa la Gala Româno-Americană din cauza participării lui Gabriel Oprea la eveniment.

„Nu știm de ce a fost invitat la acest eveniment, în ciuda faptului că mulți dintre noi am făcut parte din comitetul de organizare. Vicepremierul Oprea este profesor la Academia SRI și coordonator de teze de doctorat. Presa a relatat că însăși teza sa de doctorat este plagiată, la fel ca și unele teze de doctorat pe care le-a coordonat. Când scandalul a izbucnit în România, vicepremierul Oprea a abuzat de puterea funcției sale făcând presiuni asupra presei să nu scrie despre acest subiect. 

Mai mulți lideri ai comunității româno-americane au scris o scrisoare adresată Președintelui Iohannis, înainte de vizita acestuia în SUA, pentru a condamna comportamentul lui Gabriel Oprea și pentru a susține libertatea presei. 

Noi dorim o relație strânsă între România și Statele Unite, dar această relație nu poate fi construită tolerând astfel de manifestări din partea cuiva care se află la putere. Libertatea presei este esențială pentru a construi o democrație sănătoasă în România”, se arată în scrisoarea liderului Coaliției Românilor, Chris Terhes.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...