Patronii de la Colectiv, CHEMAȚI la AUDIERI. Ce POZE posta unul dintre ei pe Facebook

Patronii de la Colectiv, CHEMAȚI la AUDIERI. Ce POZE posta unul dintre ei pe Facebook

UPDATE 14.20: Cei trei patroni ai clublui Colectiv sunt audiați la Parchet. Costin Mincu a venit pentru a fi audiat, iar ceilalți doi, Alin Anastasescu și Paul Cătălin Gancea, au fost aduși cu mandat la sediul PICCJ. Se pare că Nițu a început însă să-și facă treaba murdară. Încadrarea va fi de omor din culpă.

UPDATE/Anchetatorii au emis mandate de aducere pentru cei trei asociaţi ai firmei care deţine Clubul Colectiv, aceştia urmând să fie duşi luni la PICCJ, care face cercetări pentru omor calificat în cazul incendiului în care 30 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi, spun surse judicare. Sursele judiciare au precizat că patronii clubului ar urma să fie reţinuţi.

Sursele citate au declarat că pe numele celor trei asociaţi ai firmei care deţine Clubul Colectiv - Alin George Anastasescu, Costin Mincu şi Paul Cătălin Gancea - au fost emise mandate de aducere, care vor fi puse luni în executare de către poliţişti. Cei trei asociaţi urmează să ajungă la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), la ora 14.00.

Procurorul de caz de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a stabilit că cei asociaţi ai firmei Colectiv Club, care deţine clubul, trebuie să fie din nou audiaţi, după ce aceştia au răspuns întrebărilor anchetatorilor şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, la scurt timp după incendiul în care au murit 30 de oameni şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

De asemenea, la sediul Poliţiei Capitalei dau declaraţii, luni, în calitate de martori, mai multe persoane care au fost în Clubul Colectiv vineri seară, când a izbucnit incendiul, potrivit Mediafax.

Anchetatorii merg, luni, în toate spitalele în care sunt internate persoanele rănite în incendiu, pentru a vedea care dintre acestea pot povesti ce s-a întâmplat vineri seară, în Clubul Colectiv.

Patronii Clubului Colectiv au fost citați pentru audieri la Parchetul General în cursul zilei de luni. Acţionarul principal al Colectiv Club SRL, firma care deţine clubul în care s-a produs tragedia, este Alin Anastasescu, acesta mai având alţi doi asociaţi.

Pe pagina sa de Facebook, Alin Anastasescu, 28 de ani, menţionează că este managing partner şi co-fondator al clubului, iar pe contul Linkedin Alin Anastasescu precizează este absolvent al Facultăţii de Arte.

Din mai 2013, el este co-fondator şi managing partner la Clubul Colectiv, iar din ianuarie 2011 este şi producător la Cevadevis. ro., unde a realizat matriale de publicitate pentru branduri cunoscute şi a mai organizat evenimente la firma Sasquatch pentru brandul Mountain Dew. Anastasescu a mai lucrat pentru compania Emagic Entertainment/Danube Event Services la organizarea unor concerte pe care renumite trupe internaţionale le-au susţinut în România.

Clubul Colectiv se află pe strada Tăbăcarilor nr. 7 din Sectorul 4 al Capitalei şi funcţionează într-o hală din fosta fabrică "Pionierul". Vineri seară, clubul găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost liberă, iar accesul în club s-a făcut începând cu ora 20.30.

Costin Mincu are 36 de ani. A început ca barman într-un club din București, după care și-a deschis propriile baruri. Mai întâi o terasă pe plaja din Vama Veche, apoi un club în Constanța. În 2012, s-a extins în Centrul Vechi din București, unde a deschis, pe rând, Clubul Goblin și Elephant Pub, care a ars anul trecut. 

Tot 28 de ani are şi Cătălin Gancea, cel mai nou acţionar al clubului, cooptat în 2014. Spre deosebire de ceilalţi acţionari, profilul de Facebook al lui Cătălin este public.

4 zile, 4 ţări. La plimbare prin Europa

La 28 de ani, Cătălin Gancea deţine un club. Un club din care scotea suficienţi bani încât să se plimbe prin Europa când avea chef, suficienţi bani încât să îşi permită lucruri pe care un tânăr de vârsta lui nici măcar nu îşi permite să le viseze.

Teancuri de bani, călătorii, voie bună şi lux

Aşa s-ar traduce în câteva cuvinte fotografiile lui Cătălin. O fotografie de la tribuna Prezidenţială sare în ochi. Tânărul are zeci de poze din vacanţele petrecute prin Europa cu prietenii. Distracţie, voie bună, huzur şi nepăsare. Ca orice tânăr plin de bani. Din păcate, setea de bani ucide.

Costin Mincu, imperiu din cluburi la 36 de ani

Costin Mincu mai deţine trei cluburi care îşi desfăşoară activitatea în subsoluri: Goblin Nightwatcher de pe strada Smârdan, Elephant Pub & Alive Music de pe strada Gabroveni, ambele din Bucureşti şi clubul Goblin Constanţa. 

Firma Colectiv Club, care are clubul unde a avut loc tragedia de vineri seară din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%).

 Terasa Goblin din staţiunea Vama Veche a fost distrusă într-un incendiu, în 2010. În urma cercetărilor, pompierii au stabilit că o persoană necunoscută a aruncat combustibil pe lemnul terasei, iar apoi i-a dat foc.

Articolele vremii îi citează pe reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea" al judeţului Constanţa, incendiul a izbucnit în jurul orei 01.30, la terasa Goblin din Vama Veche, la faţa locului fiind trimise trei autospeciale ale Staţiei Mangalia. Incendiul a fost stins după aproximativ trei ore, în jurul orei 04.30, potrivit Mediafax.

Tineri si iresponsabili

Costin Mincu a început ca barman într-un club din București, după care și-a deschis propriile baruri. Mincu a devenit partener de afaceri cu Alin Anastasescu, al doilea acţionar important al clubului în care a avut loc incendiul.

Alin Anastasescu are 28 de ani şi este, potrivit propriului CV, producător de clipuri publicitare. Ca şi Costin Mincu, a făcut parte dintre organizatorii de evenimente angajaţi de Emagic.

Cătălin Gancea, 28 de ani are şi, cel mai nou acţionar al clubului, cooptat în 2014. El este şi proprietar al agențiilor de publicitate Gradual Steps și Rename Advertising.

În goana după bani au uitat că sunt responsabili pentru sutele de vieţi care le calcă pragurile cluburilor în căutarea distracţiei. Nici măcar după ce unul dintre aceste cluburi a luat foc, patronii nu s-au alarmat.

Investiţie mică, profit uriaş

Pentru că nu au vrut să investească foarte mult, patronii clubului au folosit cele mai ieftine material. O spune şi reprezenantul firmei care s-a ocupat de izolarea fonică, inclusive de capitonarea stâlpilor care au luat foc la prima scânteie.

"Materialul este materialul din care se face buretele cofrat, piramidal, care este în toate studiourile posibile din România, numai că e plan, că a fost mai ieftin. Fâşia nu e cofrajul ăla de ou, e un material plan, pur şi simplu. Noi am acoperit tot tavanul. Şi ulterior au pus ei, nu ştiu de unde, pe stâlpi. Am văzut nişte piramidal. Este ignifugat grad F, adică poate să stea la căldură - motoare, calorifere, nu să îi dai foc. Şi la cine îi dai varianta RF, aia ignifugată, e prea scumpă, cu 35% mai scumpă. Normal se face pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect, dar nu au fost cerinţe în momentul în care s-a pus materialul. Deci acolo putea să vină orice firmă de construcţii să pună polistiren, care şi ăla e mai nenorocit. În spaţii publice, noi propunem spre exemplu pluta expandată care se aprinde în 30 de minute sau nu arde. Pe vremea respectivă erau doi proprietari, acum nu ştiu care cum mai sunt. Ulterior, s-a pus tavanul de lemn. Celebrul gard pe tavan. Şi acolo tot vorba de preţ a fost. Ăla e lemn de brad, cel mai ieftin, şi vopsit cu lavabilă. Am înţeles că acum o lună şi jumătate, două, au dat jos tot tavanul acela de lemn şi au spălat buretele de sus că era plin de fum. Nu am văzut până acum să speli buretele de pe tavan. Sper că nu l-au spălat cu solvent sau ceva că...", a declarat reprezentatul companiei Luxory Media SRL, pentru Digi24.

Avizul Colectiv 

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, s-a absolvit de vină în cazul tragediei de la clubul Colectiv, afirmând că au fost îndeplinite normele legale de funcţionare. Asta în condiţiile în care clubul avea o singură uşă de evacuare şi câteva stingătoare de garsonieră, iar cei doi stâlpi din faţa scenei erau capitonaţi într-un burete extrem de inflamabil, care s-au aprins de la o mică scânteie.

Primăria Sectorului 4 spune că a dat un acord formal de funcționare al clubului, rămânând la atitudinea instituțiilor statului (Pompieri, ISU) să facă toate controalele și să dea avizele ce țin de ei.

Primăria NU avea voie să dea aviz fără acordul prealabil al ISU

Obținere Acord/Autorizatie pentru desfasurarea exercitiilor comerciale.

Acte NECESARE:

„Acorduri/avize/autorizari/licente speciale specifice exercitiului comercial desfasurat, dupa caz; a) aviz/autorizație de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică Brașov (str. M. Kogălniceanu nr. 11), b) aviz/autorizație de securitate la incendiu de la I.S.U. Brașov (str. Școlii nr. 4), c) aviz/autorizație de funcționare de la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov (str. Politehnicii nr. 3)”.

Cu alte cuvinte, acordul de funcționare NU poate fi dat fără a avea acordul de la celelalte instituții ale statului. Primăria are ultimul cuvânt privind funcționarea sau nu a unui club.




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...