PDL și PNL au contestat la CCR numirea lui Marius Vorniceanu în funcția de vicepreședinte al ASF

PDL și PNL au contestat la CCR numirea lui Marius Vorniceanu în funcția de vicepreședinte al ASF

Deputații PDL și PNL au sesizat Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la hotărârea Parlamentului prin care Marius Vorniceanu a fost numit vicepreședinte, membru executiv al Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în sectorul asigurărilor-reasigurărilor.

Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES, deputații liberali și democrat-liberali consideră că Marius Vorniceanu, deși a îndeplinit mai multe funcții de control ale statului, experiența sa nu corespunde nici unui sector în care ASF își desfășoară activitatea.

"Prin această hotărâre, domnul Marius Vorniceanu a fost numit membru executiv al ASF fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.93/ 2012, prin care se cerea expres ca acesta să aibă 'pregătire profesională și experiență profesională corespunzătoare în domenii în care ASF are competențe' și să 'aibă o experiență profesională în domeniul financiar al instituțiilor de credit și/ sau al instituțiilor financiare nebancare de minim nouă ani de la data absolvirii studiilor'. Chiar dacă domnul Marius Vorniceanu a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcții de control ale statului, experiența domniei sale nu corespunde niciunui sector în care ASF își desfășoară activitatea și anume: piață de capital, pensii administrate privat și nici în sectorul asigurărilor-reasigurărilor, domeniu în care domnul Marius Vorniceanu a fost învestit", se arată în comunicatul citat.

PDL și PNL condamnă modul în care PSD numește în funcții cheie ale statului oameni "nepotriviți, fără experiența profesională specifică acestor funcții, a căror singură calitate este aceea că au sprijinul lui Victor Ponta sau al PSD", arată sursa citată.

Pe 30 septembrie, Plenul Parlamentului a votat în favoarea numirii lui Marius Vorniceanu ca vicepreședinte executiv al ASF în sectorul asigurărilor-reasigurărilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”