PDL și PNL au contestat la CCR numirea lui Marius Vorniceanu în funcția de vicepreședinte al ASF

Deputații PDL și PNL au sesizat Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la hotărârea Parlamentului prin care Marius Vorniceanu a fost numit vicepreședinte, membru executiv al Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), în sectorul asigurărilor-reasigurărilor.

Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES, deputații liberali și democrat-liberali consideră că Marius Vorniceanu, deși a îndeplinit mai multe funcții de control ale statului, experiența sa nu corespunde nici unui sector în care ASF își desfășoară activitatea.

"Prin această hotărâre, domnul Marius Vorniceanu a fost numit membru executiv al ASF fără îndeplinirea condițiilor prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.93/ 2012, prin care se cerea expres ca acesta să aibă 'pregătire profesională și experiență profesională corespunzătoare în domenii în care ASF are competențe' și să 'aibă o experiență profesională în domeniul financiar al instituțiilor de credit și/ sau al instituțiilor financiare nebancare de minim nouă ani de la data absolvirii studiilor'. Chiar dacă domnul Marius Vorniceanu a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcții de control ale statului, experiența domniei sale nu corespunde niciunui sector în care ASF își desfășoară activitatea și anume: piață de capital, pensii administrate privat și nici în sectorul asigurărilor-reasigurărilor, domeniu în care domnul Marius Vorniceanu a fost învestit", se arată în comunicatul citat.

PDL și PNL condamnă modul în care PSD numește în funcții cheie ale statului oameni "nepotriviți, fără experiența profesională specifică acestor funcții, a căror singură calitate este aceea că au sprijinul lui Victor Ponta sau al PSD", arată sursa citată.

Pe 30 septembrie, Plenul Parlamentului a votat în favoarea numirii lui Marius Vorniceanu ca vicepreședinte executiv al ASF în sectorul asigurărilor-reasigurărilor.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade