Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Penalii PSD/Dan Șova a câștigat un proces cu Monica Macovei, prezentând un document falsificat

Rechizitoriul prin care Dan Șova și Victor Ponta au fost trimiși în judecatăscoate la iveală și legături cu alte dosare. Astfel, DNA susține că un document în baza căruia Dan Șova a câștigat un proces cu Monica Macovei era, de fapt, falsificat, scrie Profit.ro.

Dan Șova a acționat-o în instanță pe Monica Macovei, europarlamentar, după ce aceasta a atras, public, atenția asupra contractelor încheiate de senator cu complexurile energetice Turceni și Rovinari. Macovei a pierdut definitiv procesul, fiind obligată să îi plătească daune de 10.000 de lei lui Dan Șova, care a invocat, la vremea respectivă, faptul că nu el ar fi semnat contractele cu cele două complexuri energetice, ci alți avocați asociați de-ai săi.

Din Rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Victor Ponta și Dan Șova aflăm, însă, că senatorul a negociat și semnat majoritatea contractelor cu Turceni și Rovinari, ba chiar că a falsificat un document depus la instanță, în baza căruia a câștigat procesul cu Monica Macovei.

În document se menționa că Dan Șova nu ar fi fost în țară la datele la care au fost semnate contractele cu Turceni și Rovinari și că, implicit, acestea ar fi fost parafate de un alt avocat de la SCA Șova și Asociații, și nu de către el, personal.

“Procesul-verbal datat 15.01.2007, care vizează hotărârea adunării generale a SCA Șova și Asociații, în sensul că datorită plecărilor dese în străinătate ale inculpatului Șova Dan-Coman, a fost împuternicit (…), a fost folosit în data de 27.04.2010, când inculpatul l-a depus la dosarul nr. (…), al Tribunalului București, având ca obiect acțiune în răspundere delictuală în care reclamantul Șova Dan Coman a chemat-o în judecată pe pârâta Macovei Monica”, se menționează în Rechizitoriu, arătându-se că procesul-verbal în cauză era falsificat.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Infractorul, huiduit la sfârșitul discursului său din Congresul PES: "Afară cu corupţii!"

2 Rareș Bogdan / „Nu aș vrea să mă întâlnesc cu ticălosul de Tudorel Toader în următoarea perioadă!”

3 ALERTĂ Noi scumpiri la gaze și energie de la 1 martie, în urma măsurilor PSD

4 Râma udemeristă recunoaște că e și curvă: "În politică ne asociem cu cine putem şi nu cu cine am dori"

5 Astăzi e ultima șansă, oameni buni! Mihai Șora: Ne vedem în Piața Victoriei: câtă frunză, câtă iarbă, toate fi…

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc