PERCHEZIŢII DNA la Ministerul de Interne/Comunicat oficial

PERCHEZIŢII DNA la Ministerul de Interne/Comunicat oficial

Procurorii DNA fac, miercuri, percheziţii la Ministerul Afacerilor Interne, în biroul unei consiliere a ministrului Gabriel Oprea, suspectată de fapte de corupţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare. Consiliera ministrului făcea copii ale documentelor clasificate venite de la ministru, pe care le trimitea mai departe. 

Potrivit surselor citate, consiliera ministrului Afacerilor Interne va fi dusă pentru audieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Surse judiciare au precizat că ar fi vorba despre Ingrid Luciana Mocanu Popa. Anchetatorii vor ridica, din biroul acesteia calculatorul, documente şi alte probe, au mai spus sursele citate. Mai mult, la sfârşitul acţiunii, consiliera va fi dusă la sediul DNA pentru audieri.

Potrivit declaraţiei de avere, Ingrid Mocanu deţine patru terenuri, unul în judeţul Braşov de 500 de metri pătraţi, şi trei în Ilfov toate intravilane. Unul dintre acestea are 1500 de metri pătraţi, iar celelalte două câte 500 de metri pătraţi. În aceeaşi declaraţie de avere Mocanu spune că nu deţine niciun imobil, dar că are un autoturism Mitsubishi Outlander din 2009. Soțul său, este judecătorul Iuliu Popa Mocanu.

Comunicat DNA

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise de către funcționari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În cursul zilei de 14 ianuarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

5 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid