PNL a dat în judecată Guvernul: Ar putea fi o fraudă masivă

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a anunțat că liberalii au acționat în judecată Guvernul pentru aprobarea Ordonanței 45/2014. El cere anularea acesteia pe motiv că modifică nepermis legislația specifică care se referă la alegerile pentru Președinția României și îi creează premierului Ponta mai multe avantaje în alegeri.

 Guvernul a adoptat în iunie ordonanța de urgență nr. 45/2014 privind modificarea și completarea Legii nr 370/2004 pentru alegerea Președintelui României, conform Agerpres.

Ordonanța stipulează, între altele, că "ziua alegerilor este duminica. Alegerile au loc în luna anterioară lunii in care ajunge la termen mandatul de președinte. Cu cel puțin 60 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabilește data alegerilor prin hotărâre".

"Vorbim despre Ordonanţă care modifică nepermis legislaţia specifică care se referă la organizarea alegerilor pentru Preşedinţie. Am făcut apel la Avocatul Poporului, n-am primit nicun răspuns şi m-am simţit obligat să atac acest act normativ. Odată cu înfiinţarea marelui PNL, PSD se simte ameninţat. Este evident că într-un stat democratic nu poate Guvernul, condus de viitorul candidat la prezidenţiale, modifica legislaţia care se referă la aceste alegeri. Dacă rămâne nesancţionată, Victor Ponta şi-ar crea un avantaj competiţional", a spus Iohannis.

"Am solicitat astfel o chemare în judecată a Guvernului. Cred că magistraţii vor trimite această speţă la CCR, de unde vom primi, sper, un răspuns foarte tranşant. Există premisele unor fraude masive, încălcând principiul legalităţii. În concluzie, nu-l voi acuza pe Ponta de intenţia de a frauda alegerile, dar nici mie să nu mi se reproşeze că nu am făcut paşii necesari", a adăugat liderul PNL.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

2 Incident sexual mortal la Iaşi. O femeie a murit în chinuri groaznice după ce un vecin i-a introdus un tub met…

3 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

4 PSD, adevăratul virus care-a lovit România! Teodorovici propune suspendarea președintelui Iohannis, ales recen…

5 Iese la iveală adevărul despre „virusul creat în laborator”! / Virusul Wuhan este hiper agresiv. Cercetătorii ch…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic