DEZVĂLUIRI/PROPUNEREA lui HORODNICEANU la DIICOT PUTE a ȘOVA/Vor să-i CUMPERE TĂCEREA

DEZVĂLUIRI/PROPUNEREA lui HORODNICEANU la DIICOT PUTE a ȘOVA/Vor să-i CUMPERE TĂCEREA

Propunerea procurorului ieșean Daniel Horodniceanu la șefia DIICOT se va transforma într-o bombă pentru cuibul de năpârci din jurul lui Victor Ponta. Practic, pentru o funcție cheie în sistemul anti-mafia din România, lui Horodniceanu i se propune să nu extindă cercetările din explozivul dosar al privatizării CFR Marfă. Dosar în care Dan Șova a semnat ordinul prin care i s-a eliberat lui Gruia Stoica garanția de 10 milioane de euro.

Astfel, la data de 19.03.2014, procurorul Daniel Horodniceanu trimitea către Ministerul Transporturilor o adresă oficială a DIICOT Iași prin care avertiza asupra situației juridice a garanției de 10 milioane de euro depusă de către Gruia Stoica în vederea licitației. Însă, în ciuda acestui demers, ministrul de atunci, Dan Sova, pus peste noapte de Ponta pentru că Ramona Mănescu refuzase să le facă jocul, s-a apucat chiar de a doua zi să ceară oficial băgarea de urgență a celor 10 milioane în conturile lui Gruia Stoica. Boul de Șova nu a ezitat chiar să trimită scrisori către Banca de Export Import a României – EXIMBANK și către Raiffeisen Bank International AG Viena, prin care „gaja”, din postura de ministru, returnarea garanției. Pentru aceste acte ministeriale, procurorul Daniel Horodniceanu a deschis un dosar separat. Despre care nu s-a vorbit aproape de loc în spațiul public. 

Iar cuibul de năpârci, adică slugoiul pesedist Tiberiu Nițu, vărul Robert Cazanciuc și prietenul Victor Ponta, îi oferă acum prețul unei tăceri vinovate acestui procuror ieșean. Săptămâna trecută au apărut în spațiul public fotografii cu Șova la Ploiești la masă cu neamul lui Cosma. Fratele lui Cazanciuc este primar în Prahova. Nevasta lui Nițu este procuror la Ploiești. Ar fi foarte interesante, dacă vor apărea în spațiul public, înregistrările DNA de la acele discuții de la Ploiești...

Și toată lumea se întreba cum a apărut din neant acest Horodniceanu. Începe să se contureze motivul...

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene