Polițista Melania Renghea, condamnată la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare

Polițista Melania Renghea, condamnată la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare

Polițista învinuită că în decebrie 2012 și-a înjunghiat fostul șef, pe comisarul Gheorghe Barbu, a fost astăzi condamnată de Tribunalul din Olt la 3 ani ș jumătate de închisoare cu executare pentru tentativă de omor, decizia putând fi atacată cu apel.

Faptele pentru care a primit condamnarea s-au petrecut în 26 decembrie 2012, când polițista a ajuns la domiciliul fostului șef, pe care l-a invitat la o discuție în mașina personală. În timpul discuțiilor lucrurile au degenerat, polițista înjunghiindu-l pe comisar în zona abdominală și în piciorul stâng. Renghea le-a spus anchetatorilor că nu l-a lovit cu intenție, ci s-ar fi apărat. Cazul a ajuns însă cunoscut în întreaga țară prin prisma altor acuzații formulate de polițistă la adresa lui Gheorghe Barbu, cu două zile înainte de tentativa de omor. Renghea depusese la IPJ o plângere în care îl acuza pe fostul superior de hărțuire și de viol, dar și că acesta ar fi „plasat-0” pentru favoruri sexuale șefului Poliției Balș, șefului Inspectoratului Județean de Poliție și prim-procurorului din Balș. Anchetatorii au stabilit că faptele nu se confirmă, motiv pentru care au închis cazul. Controalele demarate însă atunci la IPJ Olt au dus la schimbarea conducerii instituției, chiar dacă motivele invocate au fost altele.


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…