Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ponta ne-a minţit grosolan/România va avea Ajutorul Umanitar

Ponta ne-a minţit încă o dată grosolan. România va avea Ajutorul Umanitar. Ca să-şi pună neapărat matracuca pesedistă Comisar European, Ponta a acceptat un post umil, Ajutorul Umanitar. În curând, când Junker va putea face publice discuţiile, vom afla că România n-a intrat în calculele pentru Politici Regionale. Şi că această propunere n-a fost decât o intoxicare marca Victor Ponta.

Un corespondent de la Bruxelles al Euractiv a intrat în posesia unei organigrame provizorii a viitoarei Comisii Europene. VEZI AICI  http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3928/13201106/1/img-7066.jpg În acest document, România este trecută cu „Creţu/Cioloş”, pentru portofoliul Humanitarian Aid, mult sub cel râvnit, de Politici Regionale, în chenarul căruia este trecut actualul comisar croat pentru Protecţia Consumatorilor.

De notat că, în această organigramă a colegiului comisarilor, România are în continuare trecuţi cei doi candidaţi, cu toate că Dacian Cioloş, comisar pentru Agricultură, a ieşit din discuţii. Informaţia a fost confirmată ulterior şi de Comisia Europeană, şi de Guvernul României.

Actualul comisar european pentru Protecţia Consumatorilor, croatul Neven Mimica este trecut pentru portofoliul Politicilor Regionale, ceea ce ar fi o surpriză, deoarece se credea că principala contracandidată a lui Creţu va fi ministrul ceh al Dezvoltării Regionale, Vera Jourova.

Dacă acest document se va dovedi valabil şi în momentul în care Juncker îşi va anunţa echipa, polonezii vor primi, prin Elzbieta Bienkowska, cunoscută în Europa drept „eroina fondurilor europene”, funcţia de vicepreşedinte al Comisiei şi portofoliul de Buget şi Control Financiar. Reamintim că Polonia va da, prin premierul Donald Tusk, următorul preşedinte al Consiliului European.

Cristi Preda, dezvăluiri de la Bruxelles. "Aștept intervenția lui Băsescu"

Europarlamentarul PMP Cristi Preda a dezvăluit ce se întâmplă la Bruxelles, în timp ce-n România se fac încă speculații despre numele comisarului nominalizat. 

 Iată ce a scris Cristian Preda, pe pagina sa de Facebook: "În timp ce la București se fac tot mai multe speculații despre persoana din România care va fi propusă de către Jean-Claude Juncker în Comisie, despre portofoliul care îi va fi atribuit pe 8 septembrie, ca și despre influența jocului politic din România asupra acestor două chestiuni, la Bruxelles pregătim audierile. Trei teme sunt importante: (a) ce relația va fi între vicepreședinții Comisiei și comisari, atât din punct de vedere funcțional, cât și din punct de vedere al conținutului portofoliilor?; (b) e nevoie de o reamanajare a felului în care se realizează audierile sau e preferabil să se păstreze procedurile din 2009?; (c) vom avea o nouă Comisie la lucru la 1 noiembrie? Voi căuta să vă țin la curent cu ceea ce se petrece, după desemnarea membrilor Colegiului comisarilor. Cât privește specualțiile pe marginea candidaturii din România, celor care vor cu adevărat să înțeleagă ce s-a petrecut le reamintesc un fapt simplu: pe 31 iulie, când Juncker a fixat prima dată-limită pentru nominalizări, doar cinci dintre candidații propuși erau femei. În Comisia 2009-2014 au existat 9 femei-comisar. Juncker a promis, în clipa desemnării, că nu va veni în Parlament cu mai puține candidaturi feminine. Când se va trage linie și vom avea lista finală, se va vedea cine a cedat, care sunt capitalele care au fost sensibile la exigența egalității de gen și ce au câștigat. Aștept cu interes intervenția publică a Președintelui Băsescu pe această temă. În ceea ce privește importanța portofolilor, inclusiv a celui primit de comisarul român, aceasta va putea fi judecată pornind de la amintita relație vicepreședinți-comisari "simpli", ca și de la bugetele controlate. Nu vreau să par pesimist, dar mă tem că vom obține - politic vorbind - un rezultat mediu, adică un pic mai bine decât în 2007 (Orban - multilingvism), dar sub 2009 (Cioloș - agricultură). În ceea ce privește persoana comisarului din România, mă voi pronunța în Parlament și, evident, pentru publicul din România. Dar aștept anunțul lui Juncker". 

 
 
 Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO GRAV, semne de DICTATURĂ! Opt milițieni l-au ridicat ABUZIV din stradă pe Marian Moroșanu și l-au dus la…

2 Ce se pregătește în PSD? Firea, întâlnire de taină cu Viorica Dăncilă! Ce pun la cale? Dragnea, pe făraș?

3 EXPLOZIV! Augustin Zegrean: Modificarea Codurilor penale transformă România într-un paradis al infractorilor …

4 PSD spune că poporul e de vină! Argumentele lui Iordache pentru modificările la Codurile penale: Știți cum sun…

5 Mesajul PSD / ALDE / UDMR către poporul român: Da, vrem să furăm și ne doare-n cur de voi, sărăciilor!

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia