Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ponta, pe furiş şi cu zâmbetul pe buze, ne vinde la chinezi/O ordonanţă suspectă permite Chinei să cumpere obiective strategice în România

Lumea a privit ca pe o curiozitate de circ legăturile lui Ponta cu Marele Popor Chinez. A adus şi el, că tot îşi dorea din copilărie, pe unul care scote flăcări pe nas. Să-l arate la popor. Şi aici vorbim despre vizita omologului său chinez, survenită imediat, ca un semnal, la scurt timp după preluarea puterii oficiale.Mai ales că se ştia, mai degrabă aşa, ca o legendă, că Ponta s-a însurat în China. Şi, lucru deloc de neglijat, cam are faţă de chinez.

Lucrurile au luat însă o întorsătură cam naşpa când, din Parlamentul României, într-o simbolistică extrem de bine studiată, cu prilejul cuvântării primului-ministru chinez, tovarăşul ,,n-are rost să-i spunem numele'', steagul Uniunii Europene a fost scos din rastel şi înlocuit cu steagul chinezesc.

S-au promis atunci investiţii, parteneriat, legături strânse, bla, bla-uri obişnuite în astfel de cazuri. Şi lumea a uitat. S-a iscat şi un mini-scandal pe tema cu steagurile. Însă cum mărul roşu şi dulce al recentei victorii în alegeri strălucea încă frumos în privirile poporului, ecourile acuzelor s-au stins repede.

Însă obligaţiile lui Ponta faţă de chinezi nu. Uşor, uşor el îşi duce înţelegerile ascunse la îndeplinire. Iar aceste angajamente faţă de China, o ţară cu rezerve valutare uriaşe, cele mai mari din lume, ne pot transforma, în 24 de ore într-o provincie de peste mări şi ţări. Ca peste jumătate din ţările africane. Şi în rând cu cele din America de Sud. Că tot ne plac nouă telenovelele...

Despre ce vorbim, dincolo de anunţul lui Ponta că se mai duce odată în China pentru că în Europa, după Marţea Neagră, nu-l mai primeşte decât Leancă?

Vorbim despre faptul că aproape că i-am gonit pe americani şi europeni din înţelegerile financiare, acordul cu FMI, Banca Mondială şi BERD fiind aproape rupt, vorbim despre totala lipsă de transparenţă în explicarea noimei care a stat la baza adoptării unei OUG care permite cumpărarea activelor de la ENEL de către o companie de stat, respectiv de către companii din China. Pentru că, dintr-odată, s-a aflat că Guvernul negociază cu două companii chineze de stat.

Ne raliem şi noi avertismentului lansat de fostul ministru al Mediului de afaceri din primul Guvern Ponta, Lucian Isar, care spune că amplificarea relaţiilor româno-chineze chiar în preajma alegerilor prezidenţiale devine extrem de suspectă.

"China este un partener abil, puternic, invitat să facă investiții. Maniera în care este invitată să facă investiții, de la Dragnea, la Ponta, ministrul Economiei, sugerează mai mult decât o invitație pe care o faci către orice mare partener. A trecut o nouă OUG care permite cumpărarea activelor de la ENEL de către o companie de stat, respectiv de către companii din China. Cei cu care noi dintr-odată negociem sunt companii chineze. Acestea nu mai sunt investiții cu care putem să ne jucăm. Vorbim de două reactoare nucleare, de Muntenia Sud", a declarat Lucian Isar, luni seară, la Realitatea Tv.

Isar a subliniat că legătura cu China s-a fortificat în ajunul campaniei electorale.

"Această exuberanță de a negocia și de a semna dintr-o dată a crescut în proximitatea campaniei electorale. Toate acestea învolburări au crescut în apropierea alegerilor", a mai spus el.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING USR / PLUS a câştigat Bucureștiul cu 46%! PNL s-a impus în Transilvania, PSD e pe primul loc în Moldova…

2 LIVE Primele rezultate provizorii după numărarea a 90.07% din voturi: PNL conduce, PSD pe doi, USR / PLUS pe tre…

3 OFICIAL USR / PLUS va câștiga alegerile europarlamentare! La ora 15.30: PSD-25,4%, USR / PLUS-23,6%, PNL-22,8%

4 ALERTĂ Mama primarului PSD al Constanței, dusă la poliție după ce a fost prinsă sustrăgând 5 buletine de vot!

5 Primul semnal. Rezultat alegeri europarlamentare Noua Zeelandă. Alianța USR / PLUS–64%, PNL–17%, PSD–6%

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic