Ponta şi Zgonea, convocaţi de Ambasada SUA

Ponta şi Zgonea, convocaţi de Ambasada SUA

Victor Ponta şi Valeriu Zgonea au fost convocaţi în această seară la o întâlnire cu Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, precum şi cu reprezentaţii celorlalte ambasade occidentale care şi-au exprimat susţinerea faţă de lupta anticorupţie, în contextul votului dat astăzi de deputaţi împotriva procedurilor de urmărire penală împotriva premierului român.

Imediat după întâlnire, Ambasada SUA la Bucureşti a emis un al doilea comunicat pe subiectul Ponta, fapt fără precedent. De dimineaţă, înainte de votul din plenul Camerei Deputaţilor, Ambasada a transmis că „orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe”, relatează BN 24.ro.

„Orice acuzaţii de încălcare a legii de către demnitari guvernamentali trebuie cercetate pe deplin şi fără interferenţe, iar legea trebuie să se aplice în mod egal în cazul tuturor. Instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată desfăşura activitatea complet independent şi trebuie să se respecte întru totul atât legislaţia românească, cât şi principiul unui proces echitabil”, se preciza în comunicatul de presă transmis marți dimineaţă de Ambasada SUA.

Al doilea comunicat, emis marţi seara, citat de Mediafax, spune că „imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru blocarea procedurilor judiciare”.

„Nu comentăm cazuri individuale. Legea trebuie să se aplice egal pentru toţi. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită pentru blocarea procedurilor judiciare”, transmite Ambasada SUA într-un nou comunicat de presă difuzat marţi seară.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante