Primarul din Oradea: Legalizarea traseismului, făcută pentru a înlătura frica lui Ponta de pierdere a alegerilor

Ilie Bolojan, care este şi preşedinte executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Ordonanţa de Guvern care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată întrucât premierul se teme că nu va câştiga alegerile, ea urmând să afecteze "autoritatea şi credibilitatea Guvernului”, scrie Mediafax.

"În calitate de primar, am răspuns solicitării Asociaţiei Municipiilor din România şi m-am opus adoptării acestei ordonanţe. Oraşul Oradea, prin primarul Ilie Bolojan, a dat un aviz negativ acestei ordonanţe care permite şi încurajează traseismul politic”, a spus Bolojan.

Lider al organizaţiei municipale Oradea a PNL, Bolojan a afirmat că OUG a fost emisă în beneficiul PSD.

„Această ordonanţă este dată pentru că domnului Ponta îi este teamă că nu va câştiga alegerile. Ca să înlăture această frică, trebuie să-şi mobilizeze oamenii din teritoriu. În urma spargerii USL, PSD a pierdut majoritatea în multe consilii, în zona de sud şi de est a României. Ca atare, cred că au fost presiuni importante din partea acestora să se permită traseismul, reaşezarea”, a afirmat Ilie Bolojan.

Potrivit acestuia, miza principală a măsurii nu este racolarea primarilor, ci a celorlalţi aleşi locali.

"Primarul, dacă doreşte să susţină un candidat la Preşedinţie de la un alt partid decât al lui, nu pierde decât calitatea de membru al partidului, dar nu şi mandatul, cum se întâmplă în cazul consilierilor locali şi judeţeni. A fost nevoie, de fapt, ca unul, doi, trei consilieri să fie convinşi şi mutaţi dintr-o parte-n alta”, a adăugat preşedinte executiv al Asociaţiei Municipiilor.

Totodată, în opinia acestuia, prevederile Ordonanţei vor fi puse în practică până să fie atacată la Curtea Constituţională.

OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV