Prostu' de Ponta minte realitatea/INS spune că economia a scăzut, Ponta scrie pe Facebook că suntem pe creştere/Mai spre seară, dacă se vor înmulţi criticile, va spune probabil, că INS e băsist

Prostu' de Ponta minte realitatea/INS spune că economia a scăzut, Ponta scrie pe Facebook că suntem pe creştere/Mai spre seară, dacă se vor înmulţi criticile, va spune probabil, că INS e băsist

Prostu' de Ponta a ajuns să mintă chiar şi realitatea. INS spune că economia a scăzut, Ponta scrie pe Facebook că suntem pe creştere. Însă, în stilul antenist, ignoră complet temporalitatea şi faptele. INS a publicat joi date din care rezultă că în trimestrul II economia a scăzut cu 1 la sută. Ponta spune că în primul trimestru, economia a crescut cu 2,6 la sută.

"Datele oficiale confirmă vestea bună - România continuă creșterea economică!

Cu +2,6% față de semestrul similar de anul trecut, cu +9,1% creștere industrială și în graficul creșterii de minim +2,5% pentru acest an.

Avem în continuare una din cele mai solide creșteri din UE. Este ca și când mergeam cu mașina cu 130 km la oră și acum mergem cu 100 km la oră - dar mergem tot înainte!

Avem mare nevoie de reducerea CAS, măcar de la 1 octombrie, pentru a nu scădea ritmul creșterii, mai ales că în regiune sunt și semne proaste. Mai avem spațiu de creștere pentru toamna aceasta și de aceea am mărit salariul minim, am introdus facilitatea pentru cei cu rate la bănci și am eliminat impozitul pe profitul reinvestit.

Fără a mai fi blocați de un regim care vrea doar politici de austeritate, am putea face mult mai mult! De aceea alegerile din toamnă sunt atât de importante!", este mesajul lui Victor Ponta.

Eurostat despre regiunea lui Ponta

 Spre comparatie, în trimestrul al doilea al anului 2014 comparativ cu primele trei luni, vecinii noştri din UE au fost pe crestere: Ungaria cu +0,8%, iar Bulgaria a avut +0,5%. Si alte state UE foste comuniste au avut creştere economică: Polonia (+0,6%), Letonia (+1%), Lituania (+0,7%), Estonia (+0,5%), Slovacia (+0,6%).
 
Dacă tot e atât de bine, de ce împrumutăm sume atât de mari?

Ministerul Finanţelor a împrumutat de la începutul anului circa 26 de miliarde de lei şi 928 de milioane de euro de pe piaţa internă. Până în martie, ministerul a fost condus de Daniel Chiţoiu, apoi de Ioana Petrescu.

Aceşti bani, care transpuşi în euro vor da o sumă de peste 6 miliarde de euro, au fost luaţi de la băncile şi fonduri de investiţii prezente în România. Practic, specialista de la Harvard, a îndatorat România cu câte un miliard pe lună. Probabil că a băut apă după Tăriceanu. Ori ea, ori dobitocul care a numit-o.

Ar fi interesant de ştiut de unde au băncile aceste sume imense având în vedere că subsidiarele grupurilor străine sunt în plin proces de dezintermediere iar din T2 2013 până în trimestrul 1 2014 au plecat spre Occident circa 5 miliarde de euro.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...