PSD,iubim DNA/Bilanţul ultimelor 10 zile: Nicuşor,suspendat,Bunea,suspendat şi senatorul Cordoş pus sub urmărire

PSD,iubim DNA/Bilanţul ultimelor 10 zile: Nicuşor,suspendat,Bunea,suspendat şi senatorul Cordoş pus sub urmărire

Bilanţul iubirii dintre DNA şi PSD a cunoscut, în ultimele zece zile o reaprindere a pasiunii. În urma acestor sentimente care îi leagă, de cele mai multe ori chiar la propriu, doi baroni locali au fost suspendaţi din funcţie iar un senator, care se transformase în furnizor de haşiş informaţional către prieteni aflaţi în relaţii duşmănoase cu legea, a fost pus sub urmărire penală.

În tot acest timp, un idiot, Victor Ponta, mai crud, aşteaptă, ca orice puştan necopt, să fie dus şi el la DNA de un nene mai în vârstă.

Nicuşor Constantinescu

Prefectul Volcinschi l-a suspendat pe Nicuşor Constantinescu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. „Având în vedere comunicarea Curții de Apel București înregistrată la Instituția Prefectului – Județul Constanța cu nr. 7988/11.08.2014 a dispozitivului Încheierii Curții de Apel București nr. 588/07.08.2014, prin care a fost înlocuită măsura controlului judiciar cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile a președintelui Consiliului Județean Constanța, Constantinscu Nicușor Daniel, astăzi 11.08.2014, prefectul județului Constanța, Radu Volcinschi, în conformitate cu prevederile art. 102 coroborat cu art. 71 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004, republicată, a emis ordinul nr. 431/11.08.2014, prin care se constată suspendarea de drept a mandatului Președintelui Consiliului Județean Constanța, Constantinescu Nicușor Daniel, până la încetarea măsurii arestării preventive“, se arată în motivarea făcută publică de prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi.

„Compartimentul controlul legalității actelor și contencios administrativ va comunica prezentul ordin domnului Constantinescu Nicușor Daniel, Consiliului Județean Constanța și Secretarului General al Județului“, se mai arată în documentul emis de Instituţia Prefectului judeţul Constanţa. „Prezentul ordin poate fi atacat în fața instanței de contencios administrativ în termenele și condițiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare“, se arată în motivarea prefectului Volcinschi.  

Bunea Stancu

Prefectul Vasilica Vîlcu va semna ordinul de suspendare din funcție a lui Bunea Stancu, Tribunalul Galați trimițând sentința penală prin care s-au dispus măsurile preventive împotriva șefului CJ.

Judecătorul Luminița Benescu, vicepreședintele Tribunalului Galați, a precizat pentru Infobrăila că a fost transmisă Instituției Prefectului sentința penală, precizând însă că "sentința nu este definitivă, ci supusă contestației la Curtea de Apel".

Prefectul nu așteaptă hotărârea Curții de Apel Galați, motivând că "instituția Consiliului Județean este blocată", urmând ca în următoarele ore ordinul de suspendare să ajungă la Inspectoratul de Poliție al Județului Brăila pentru a fi transmis social-democratului Gheorghe Bunea Stancu.

Bunea Stancu a contestat decizia Tribunalului Galați, cerând înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu eliberarea sub control judiciar. Curtea de Apel Galați urmează să se pronunțe până la data de 16 august 2014.

Şeful CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost reţinut în noaptea de joi spre vineri de procurorii DNA fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată şi de conflict de interese.

Alături de el au fost reţinuţi vicepreşedintele CJ Brăila, Florin Mija, şi şeful biroului Achiziţii publice din aceeaşi instituţie, Nicolae Moisiu.

Alexandru Cordoş

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de:
CORDOȘ ALEXANDRU, senator, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de favorizare a făptuitorului.

În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2014, suspectul Cordoș Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticorupție, într-un dosar penal, avertizându-le că le sunt interceptate convorbirile telefonice. Aceste informații le-a aflat de la finul său, ofițerul de poliție judiciară Tătar Valentin care, la data faptelor, lucra în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj. De altfel, în legătură cu faptele acestuia din urmă, la data de 23 iulie 2014, a fost sesizată instanța de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea a 3 infracțiuni, din care una în forma tentativei, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (vezi comunicat nr. 1094/VIII/3 din 23 iulie 2014).
Lui Cordoș Alexandru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”