Regele Mihai captiv! Casa Regală o afacere pentru moștenire?

Regele Mihai captiv! Casa Regală o afacere pentru moștenire?

Scandalul declanșat la sfârșitul anului trecut în legătură cu Casa Regală, privind captivitatea regelui Mihai I de un ”grup de interese”, îmi amintește de un alt scandal cel legat de izolarea celui mai bogat român, miliardarul Iosif Constantin Drăgan, de către soția sa, extrem de tânăra Veronica, fiica fostului general Ștefan Gușe. Contextul e oarecum similar: bătaia urmașilor pe uriașa moștenire, atât regală, cât și ”legionară”.

Una dintre jurnalistele recunoscute pentru simpatia sa pentru regalitate a făcut luna trecută o serie de acuzații pe Facebook, fără precedent. Roxana Iordache spune că Regele Mihai e complet izolat, iar toate mesajele ce sunt semnate în numele său ar fi, de fapt, false, fiind semnate de altcineva: ”Am o rugăminte, nu mai preluaţi mesaje semnate de Regele Mihai, sunt false. Regele e izolat, nici ordinul de retragere a titlului Prinţului Nicolae nu l-a semnat. Să nu ne mai amăgim, asta e realitatea. Aştept să mă dea în judecată cine se crede în drept să mă contrazică.” Casa Regală, prin avocat, a amenințat-o pe jurnalistă cu instanța de judecată, de altfel un mod de lucru specific ”Principelui” Radu Duda, omul de la CNSAS. Jurnalista, cunoscută pentru convingerile sale monarhiste, i-a dat o replică dură pe rețeaua de socializare avocatului Ioan Luca Vlad şi susţine că va merge până la a-l cita pe Regele Mihai în instanţă pentru a demonstra că are dreptate.

“Voiam să vă povestesc ceva trist, dar şi frumos, când am ajuns acasă şi o s-o fac, mai încolo sau mâine. Amân un pic, fiindcă acum aflu ceva de nedescris, că rapandulele securiste care îşi bat joc de Casa Regală a României au pus botu’ şi cică m-ar da în judecată. Doar că n-au sânge să zică asta în numele lor, ci merg cu infamia până la a-i atribui Majestăţii Sale intenţia. N-au absolut nici o limită în a-l discredita pe Rege. Nici preşedinţii Iliescu şi Băsescu, pe care i-am criticat extrem de dur şi nu pe blog sau pe Facebook, ci în presa scrisă, pe vremea în care încă mai era presă, “România liberă” şi “Ziua”, n-au îndrăznit – şi să o facă însuşi Regele, îngerul tuturor românilor, pe care l-am apărat continuu şi pentru care aş face orice, dacă aş putea să-l readuc pe tronul României! Ceva mai abject n-am pomenit. Adică, îl coboară pe Rege la nivel de persoană particulară! Deci, dacă impostorii îndrăznesc, am să-l citez. Sigur că am să renunţ în final la citarea Majestăţii Sale, dar dacă primesc citaţie în numele Regelui, cer să fie citat în instanţă. Asta vreţi? Să vă cadă tencuiala, cum s-a întâmplat când a trântit uşa Vâşinski? Adică, Regele a abdicat ca să nu moară 1000 de tineri şi mă dă în judecată pe mine – sau pe oricine, pe oricare român monarhist sau nu?! Chiar nu vă e ruşine? N-aveţi absolut nici o limită. Daţi-mă în judecată, n-o să faceţi decât să demonstraţi că am dreptate. Încă mai cred că e o glumă proastă”. 

Din informațiile de culise se pare că Principesa Margareta are deja înregistrat video discursul la moartea Regelui Mihai I pentru a putea acționa repede în vederea succesiunii la tronul României și la uriașa avere regală. Bogățiile Casei Regale, după înțelegerea istorică dintre Iliescu și Regele Mihai la începutul anilor 2000, nu e mică de loc. Averea Regelui Mihai I a fost evaluată la 80 de milioane de euro de Top 300 Capital. Reprezentanţii Casei Regale nu confirmă însă această cifre.

Specialiştii în domeniu susţin că este doar una aproximativă în condiţiile în care, în cazul Castelui Peleş este vorba de o clădire de patrimoniu. Casa Regală a României deţine Domeniul Regal Sinaia (Castelul Peleş, Castelul Pelişor şi Castelul Foişor), retrocedat în 2008, şi Domeniul Regal Săvârşin, retrocedat în 2001. Palatul Elisabeta a fost oferit ca reşedinţă oficială permanentă a Regelui Mihai, în calitate de fost şef de stat, dar nu se află în proprietatea sa. În plus, Regele Mihai I mai deţine aproape 20.000 de hectare de pădure, trei imobile şi un teren în Bucureşti, un imobil şi terenuri în Poiana Ţapului, câteva cabane şi cantoane în Azuga-Predeal şi zeci de kilometri de drumuri forestiere, proprietăţi care i-au fost retrocedate. Numai în această cheie a moștenirii uriașei averi regale putem înțelege recentul scandal. ”Principele” Radu Duda, un individ cu grave probleme la dosarul personal și cercetat de CNSAS privind posibile legături cu securitatea comunistă nu suportă nicio concurență privind moștenirea Casei Regale. 

În acest context imobiliar înțelegem excluderea Prințului Nicolae din Casa Regală și ecuația moștenirii averii de circa 80 milioane de euro. Prințul Nicolae, iese tot mai mult la iveală, nu a fost exclus de la succesiunea la tron pentru că a lăsat gravidă o româncă sau că era înconjurat de securiști, cum plastic se referea Marilena Rotaru, ci pentru a nu deveni moștenitorul averii regale la decesul Regelui Mihai I. Casa Regală s-a transformat dintr-o familie monarhică europeană într-una bizantină, balcanică specifică caselor domnitoare fanariote, unde primează, din păcate, doar interesele funciare și pecuniare? Ani de zile am crezut că monarhia e ultima rezervă a neamului în caz de criză internă și geopolitică, dar azi, când colonelul Radu Duda controlează Casa Regală cum Securitatea familia în comunism, mă îndoiesc că urmașii Hohenzolernilor mai pot urca pe tronul lui Mihai Viteazul. Găgăuzul Radu Duda originar din Comrat are toate șansele să urce doar pe tronul moștenirii averii Casei Regale. Familia Regală s-a translat de la nemți la găgăuzi, specific lumii de la porțile Orientului. Scandalul cu Regele Mihai captiv e doar o afacere pentru moștenirea impresionantei averi regale. Vae victis, români!

Ionuț Țene



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”