Se va UMILI Iohannis să-i facă POFTELE FUGARULUI PENAL și-l va pune pe Oprea INTERIMAR?/Ce VARIANTE are.

Se va UMILI Iohannis să-i facă POFTELE FUGARULUI PENAL și-l va pune pe Oprea INTERIMAR?/Ce VARIANTE are.

Cu un tupeu demn de un urmărit penal care a fugit în Turcia de teama ,,prietenului'' Uncheșelu de la DNA, Ponta își arogă dreptul de a-i da indicații președintelui despre pe cine să pună în locul lui în fruntea Guvernului. Conform Constituției României, articolul 107 : Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern.

Deci, președintele poate numi pe cine dorește, din interiorul Guvernului, interimar pe perioada ausosuspendării penalului.

Iar în Guvern sunt două persoane care, până la proba contrarie, îndeplinesc condiții de onorabilitate mai mari decât cel care făcea pe bodyguardul lui Miron Cosma, Gabriel Oprea. Nașul fostului arestat, patronul de la Dragonul Roșu, Dumitru Nicolae NIRO.

Una dintre variante ar ministrul de externe Bogdan Aurescu. Venit în această poziție cu asentimentul larg al multora, chiar din Opoziție. Cea de-a doua variantă ar putea fi repudiatul Robert Cazanciuc, ministrul Justiției.

Președintele are șansa, pentru prima oară în cele șase luni de la preluarea mandatului, să joace politic. Fără să fie acuzat că-și bagă coada. Disperarea și frica de cătușe a adversarului l-au băgat în joc. Acum se va vedea dacă știe să învârtă cărțile. Sau e un biet amator...


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”