Senatorul PNL Cristian Bodea a cerut în plen demisia președintelui Senatului

Senatorul PNL Cristian Bodea a cerut în plen, în numele grupului parlamentar liberal, demisia președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru "încălcarea gravă a Constituției" săptămâna trecută în cazul social-democraților Dan Șova și Darius Vâlcov.

Foto: (c) Angelo BREZOIANU / Arhiva AGERPRES

El l-a acuzat pe Tăriceanu că a pus în aplicare "strategia PSD de salvare a lui Dan Șova".

"Noi astăzi nu supunem la vot o hotărâre, deci nu vom respinge eventual o hotărâre, supunem la vot o cerere care va fi respinsă sau nu. După respingerea sau adoptarea acelei cereri, noi trebuie să o comunicăm mai departe printr-o hotărâre, așa cum spune art. 24 din legea 96, așa cum spune art 73 din Regulamentul nostru. Senatul hotărăște respingerea cererii, noi asta vom vota, respingerea sau votarea cererii și o concretizăm printr-o hotărâre, pentru că noi nu putem vota așa în gol. (...) Prin corectarea adusă ieri Regulamentului, s-a dovedit faptul că art. 73 era într-o stare gravă de neconstituționalitate. Săptămâna trecută nu trebuia aplicat acest articol la calculul majorității în cazul d-lui Șova și a d-lui Valcov. Deși această situație era de fapt cunoscută, președintele Senatului a pus în aplicare strategia PSD de salvare a d-lui Șova. A fost o faptă cu premeditare plănuită în laboratoarele PSD și executată de dl. președinte al Senatului", a afirmat Bodea.

Pentru aceste motive, a adăugat el, grupul PNL cere președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu "să execute un text" prin care liberalii i-au cerut acestuia demisia din funcția pe care o deține, "pentru încălcarea gravă a Constituției".

AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Rareș Bogdan îi dă în vileag: Ciuma Roșie a simțit mirosul miliardelor de la UE, de aceea vrea dărâmarea Guver…

2 Document / Un studiu care aruncă în aer 3 luni de exagerări: Cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina pe c…

3 Mare dreptate are omul ăsta!

4 VIDEO Priviți unde s-a ajuns în America!

5 Stare de asediu la Washington după noi manifestaţii lângă Casa Albă / Președintele Trump a fost dus într-un bun…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima