SISTEMUL a ÎNVINS STRADA: Cioloș a RETRAS-O pe Cristina Guseth! Singurul personaj din Guvern care-i reprezenta pe cei mulți! Jipa, Nicolicea, Cătăniciu, Radu Tudor și toți DIHORII anti-Justiție au deschis ȘAMPANIA!

SISTEMUL a ÎNVINS STRADA: Cioloș a RETRAS-O pe Cristina Guseth! Singurul personaj din Guvern care-i reprezenta pe cei mulți! Jipa, Nicolicea, Cătăniciu, Radu Tudor și toți DIHORII anti-Justiție au deschis ȘAMPANIA!

Gest de mare lașitate al primului-ministru desemnat Dacian Cioloș, a retras-o pe Cristina Guseth de la ministerul Justiției! Pentru că a ieșit umilită din confruntarea cu dihorii anti-Justiție din comisia parlamentară și cu televiziunile lui Voiculescu și Ghiță! Ce țară de rahat a ajuns România, oameni buni! Mai mare manipulare și jigodism ca în cazul Guseth n-am văzut încă până acum! Însă, dacă le-a mers cu cei ''7,4 milioane'' de ''eroi'' care au votat suspendarea lui Băsescu, de ce n-ar batjocori și pe singurul personaj care a reprezentat în Guvernul Cioloș așa-zisa STRADĂ? Le-a ieșit! Și probabil că, după ce lașul de Cioloș a făcut anunțul pe Facebook, au deschis șampania! 

*** Povestea unei zile triste pentru șansa unui cetățean onest de a ocupa o funcție în conducerea României

1. EXECUȚIA din Parlament. Pe scurt

Cristina Guseth a fost audiată luni în comisiile juridice reunite ale Parlamentului. Timp de aproximativ două ore, juriştii din Senat şi din Camera Deputaţilor au lansat un tir de întrebări la care Guseth n-a făcut faţă. Venind din fruntea unui ONG (FreedomHouse) care s-a luptat pentru implementarea statului de drept în România, dar fără a avea studii de drept, Cristian Guseth s-a încurcat în momentul în care aleşii au întrebat-o cum vede imunitatea parlamentară. "Cum doriti sa revizuiti sistemul de imunitati? La ce institutii publice va referiti? Institutia prezidentiala face parte din acest sistem de imunitati?", a fost una dintre întrebarile care au blocat-o pe Cristina Guseth. "Sunt mai multe incompatibilitati", a răspuns Guseth, dupa care s-a blocat.

Din sala s-a auzit imediat: "imunităţi". Senatorul PSD Serban Nicolae i-a spus ca nu cunoaşte Constitutia României. "Am citit Constituţia, dar a o citi nu înseamnă a o şti", s-a scuzat, neinspirat, Cristina Guseth. La final, Guseth a recunoscut că a fost "o umilinţă, o experienţă foarte dură şi grea". Însă dincolo de răspunsurile slabe ale Cristinei Guseth, parlamentarii au arătat din nou că se zbat în mocirlă. În timpul audierilor, Şerban Nicolae i-a şoptit unei colege : "Decât să vină aici, mai bine punea o poză cu ea în chiloţi", aluzie mârşavă la faptul că Andrei Baciu a fost retras rapid din Guvern după ce în mediul virtual au apărut poze cu tânărul medic pozând în lenjerie intimă.

Ruxandra Jipa, senator UNPR, le-a reproşat colegilor din Parlament, cu voce tare: "O să vedeţi voi ce o să păţiţi cu asta". De altfel, parlamentarii care au pus-o la zid pe Guseth au fost exact aleşii care s-au poziţionat în actuala legislatură mai aproape de infractori decât de lege.

Şerban Nicolae, cel mai aprig contestatar al Cristinei Guseth, a fost avocatul lui Cătălin Voicu, fost senator condamnat la 7 ani pentru corupţie. Ruxandra Jipa s-a remarcat în acest an în ziua în care Senatul a făcut zid în jurul lui Dan Şova, pentru ca procurorii să nu-l poate încătuşa. Ruxandra Jipa mai întâi la miruit pe Şova, a votat împotriva ridicării imunităţii sale, apoi, când a fost întrebată de ce senatorii sunt mai presus de Constituţie, Jipa a răspuns: "Mai lăsaţi-mă cu Constituţia!".

Un alt parlamentar foarte acid la adresa Cristinei Gusteh a fost Eugen Nicolicea, unul dintre locotenenţii lui Gabriel Oprea în UNPR. Nicolicea a iniţiat un proiect de lege privind modificarea legislaţiei penale în favoarea condamnaţilor.

2. A urmat Antena3/Gâdea- TITLURI

Prestaţia Cristinei Guseth la comisii, "penibilă". Aviz FAVORABIL, la ordinele partidelor. Chestorul Camerei Deputaţilor a DEMISIONAT din comisie/Steluţa Cătăniciu, chestorul Camerei Deputaţilor a demisionat din Comisia Juridică, după ce colegii săi au decis avizarea favorabilă a Cristinei Guseth. 

"După ce s-a întâmplat în această seară nu mai vreau să fac parte din această comisie" a spus Steluţa Cătăniciu, deputat ALDE.

Audierile în comisiile reunite ale Cristinei Guseth au fost suspendate. Parlamentarii ar vrea să dea aviz negativ propunerii pentru ministerul Justiţiei, catalogând prestaţia Cristinei Guseth drept "penibilă" şi au cerut pauză de consultări, a explicat Diana Lazăr, reporterul Antena 3.

La închiderea ediției, deja emisiunea lui Gâdea atinsese cote de nebunie neamaivăzute: „electriciana a fost votată în Comisii prin corupție”. Oare și-au dat seama că un ministru ca Guseth nu ar semna nici torturată grațierea lui Voiculescu?

Mircea Badea: Refuz să cred că Cioloş se gândeşte pe bune că dna.Guseth poate fi ministru al Justiţiei! 

Mircea Badea a comparat situaţia din comisiile parlamentare, de la audierea propunerii pentru Justiţie, cu momentul în care Ion Iliescu mulţumea minierilor în Parlament. "Ştiţi care e singura diferenţă? Că minerii erau vizibili în Parlament!".

"Vă daţi seama câtă încredere au în ea că va face ce îi vor spune ei să facă", a mai spus Mircea Badea, vorbind despre cei care stau în spatele acestei nominalizări.

3. Lașul Dacian Cioloş confirmă retragerea Cristinei Guseth ca propunere pentru ministru al Justiţiei. A așteptat, probabil, verdictul lui Mircea Badea!

Premierul desemnat Dacian Cioloş a confirmat, luni noapte, înlocuirea ministrului propus pentru Justiţie, Cristina Guseth, printr-o postare pe contul personal de Facebook. El a precizat că va înainta o nouă propunere pentru acest portofoliu marţi dimineaţă. „Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel încrederea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarât sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineaţă voi inainta conducerii Parlamentului o nouă propunere” a fost mesajul postat de premierul desemnat pe reţeaua de socializare.

Post-scriptum cu Danileț

Judecătorul CSM Cristi Danileț a postat pe contul său de facebook: „Am cautat pe google doua sintagme: UNJR si FREEDOM HOUSE. Am ramas uimit de cate proiecte a desfasurat Freedom House cu UNJR, cu CSM, cu INM, cu DNA din 2005 incoace. Cum sa reprosezi ca directorul FH nu ar sti sistemul judiciar?!”

*** Niște AMĂNUNTE pe care românii trebuie să le știe pentru a NU SE LĂSA PROSTIȚI de acești HOȚI

1. De la început trebuie să stabilim că legea nu prevede ca ministrul Justiției să fie absolvent de drept iar în Europa există țări în care justiția funcționează și miniștrii Justiției nu sunt juriști: în Suedia e un chimist, în Franța un economist iar în Marea Britanie un jurnalist. Viviane Reding, fosta Comisară europeană pe Justiție este jurnalistă. 

2. Deputata Gustica-Steluța Cătăniciu, 52 de ani, supărată că avizul dat Cristinei Guseth în Parlament pentru postul de ministru al Justiției a fost unul favorabil și-a anunțat demisia din Comisia Juridică și a devenit astfel cunoscută.

Ce vedem noi în CV-ul Gusticăi?a absolvit dreptul la particulară la 34 de ani. Aoleu? Și înainte de asta ce a lucrat? Nimeni nu știe. Ce liceu a făcut nu scrie în CV. Oare de ce i-o fi rușine? Și Cristina Guseth ce a absolvit? Facultatea de Electronică pe vremea lui Ceaușescu? Cum? O facultate de elită? Avem și noi un mesaj pentru Gustica: frustrato, când ai văzut că Guseth a absolvit Electronică ți-ai amintit cum visat tu să faci o facultate timp de 12 ani începând cu 1980 când ai împlinit 18 ani și ai vrut să-i dai extemporal?  Lumea a strigat în stradă: fără impostură, fără repetenți, vrem valoare! Fiul Steluței Cătăniciu e angajat la Transelectrica. Desigur pentru că a fost cel mai bun la concurs. Nu ca doamna Guseth care nu i-a plăcut doamnei deputat.

3. Bogdan Ciucă, slugoiul Varanului și unul dintre protagoniștii din ''Marțea Neagră'' este președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților!

4. Eugen Nicolicea a fost inginer la bază. S-a făcut jurist după Revoluție...

*** BONUS. Postarea lui Radu Tudor de pe Blogul personal

Bravo PSD ! Guseth avizata cu votul “coruptilor si autorilor de lovitura de stat”
By Radu Tudor -Nov 16, 2015 

In calitate de jurnalist, traiesc momente uluitoare. O persoana care i-a calificat pe cei din PSD drept mafioti, corupti si autori de lovitura de stat este avizata ca ministru al Justitiei cu votul PSD.

Aceasta realitate este valabila si pentru cei din PNL, calificati si ei in fel si chip de viitorul ministru, Cristina Guseth.

Asadar, investita cu votul coruptilor si al autorilor de lovitura de stat, manifestata prin 7,4 milioane de voturi in Iulie 2012.

Bravo PSD !

 

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...