Şova, un produs MARCA Hrebenciuc- cultivat pe filieră rusească

Şova, un produs MARCA Hrebenciuc- cultivat pe filieră rusească

Probabil că numele de Lucian Şova vă sună pentru prima oară, azi, în urechi. El este unul dintre sutele, poate miile de personaje incolore care mişună şi fac legea în România. Avându-l în spate pe Marele Creator: Viorel Hrebenciuc. Dacă nu ajungea la DNA nimeni nu l-ar fi cunoscut. Şi să vedeţi cine e...

În prezent, Lucian Şova este deputat PSD. A fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.4 Bacău, colegiul uninominal nr.4. A făcut parte din Comisia pentru transporturi şi infrastructură - Secretar (din feb. 2014) și în Comisia pentru industrii şi servicii (până în feb. 2014).

Ascensiunea în politică i se datorează lui Viorel Hrebenciuc care a fost protectorul său. Astfel, Șova a ocupat și importanta funcție de director general al directiei de transporturi din cadrul ministerului Transporturilor in timpul guvernarii Nastase, intre anii 2002 si 2005. Soția sa lucrează în cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

 Presa din Bacău a scris că acesta era un apropiat și al lui Miron Mitrea – fostul ministru al Transporturilor dar si cu Iulian Iancu. Lucian Şova a fost partener de afaceri cu rusul Boris Golovin în Regional Romlines SA Bucuresti, o companie care se ocupa cu transportul rutier. 

Din ianuarie 2005 și până în prezent este deputat. A mai fost între decembrie 2000 - decembrie 2004, secretar de stat la Ministerul Economiei şi Comerţului, iar între februarie 2000 - decembrie 2000 o cupat funcția de președinte la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale, Preşedinte
1999 - 2000, director general adjunct la SNGN Romgaz Mediaş,
1998 - 1999,  director Exploatare la S.C. Distrigaz Nord Tg. Mureş,
1997 - 1998, șef serviciu la Romgaz Mediaş
1989 - 1997, director la Distribuţia de gaze Mediaş
1987 - 1989, șef sector la  Distribuţia de gaze Mediaş
 1985 - 1987,  Inginer stagiar la Distribuţia de gaze Mediaş

Cine este Golovin

Golovin este fost colonel în trupele Spetnatz – GRU – serviciul de spionaj al armatei ruse care s-a stabilit în România după 1990. Golovin a fost amestecat in afaceri cu petrol, cu gaze, cu carbune, in domeniul transporturilor, in imobiliare sau industrie grea.  În plus, acesta a mai deschis, alaturi de ofiţerii KGB Anatoli Patron, Iuri Ustonov şi Alexei Voskoboi, au fondat o banca in Romania, Nova Bank dar şi Centrul de Afaceri Româno- Rus – acuzate de spălare de bani.

GOLOVIN, OMUL MECHEL

Igor Zyuzin, patronul Mechel,l-a folosit pentru afacerile din România pe Boris Golovin. Născut la Soroca, în Republica Moldova, Boris Golovin a luptat, pe vremuri, în Afganistan. Implicat în scandalul “Sunoil”, Golovin spunea că face afaceri în România din 1995. Printre altele, a fost implicat în recuperarea unei datorii pe care statul rus o avea către România, prin retehnologizarea unui grup energetic la termocentrala Mintia – Deva cu echipamente ruseşti. Firma sa, Global International 2000, a fost implicată nu numai în această afacere, ci era şi un furnizor important de cărbune (de la minele lui Zyuzin) pentru termocentralele din Iaşi, Suceava şi Deva. Între timp, Golovin a preluat termocentrala din Giurgiu, de la autorităţile locale.

SPONSOR RUSIA LA ZI
In vremea lui Ceausescu, Mircea Popa, a fost cercetat de Securitate, fiind banuit ca este agent KGB. Mircea Popa a condus Agentia de Presa Rusia La Zi, controlata de un off-shore din Insulele Virgine Britanice, reprezentat de un cetatean moldovean, Vitalie Dobanda, conectat la afacerile lui Sorin Ovidiu Vintu. Sponsorul Rusia la zi era Mechel România prin Boris Golovin.

AVOCATA LUI NĂSTASE ȘI BITTNER
societatea de avocatura „Anastasescu” a reprezentat juridic in Romania firma lui Igor Zyuzin. Marieta Anastasescu a fost este avocata firmelor infiintate de Alexandru Bittner si este vecina lui Adrian Nastase in blocul de pe Zambaccian. Ea a fost avocata celebrei „matusi Tamara”, pe care Bittner o consilia in afaceri.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

3 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

4 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

5 Rezistența ucraineană a „eliberat de viață” încă un trădător