SRI caută genii IT între 14 şi 30 de ani

SRI caută genii IT între 14 şi 30 de ani

Serviciul Român de Informaţii îndeamnă copiii de peste 14 ani şi tinerii pînă în 30 de ani printr-un anunţ postat pe pagina de Facebook a instituţiei să se înscrie la Campionatul european de cyber securitys, anunță  BN24.ro .

„Campionatul pan-european ”European Cyber Championship 2015” motivează tinerii pasionaţi de domeniul cyber să se afirme şi să se alăture echipelor de specialişti angrenate în eforturile de asigurare a securităţii IT, pentru prevenirea şi combaterea atacurilor cibernetice. Înscrierile continuă până la data de 15 iulie”, anunţă SRI

În octombrie 2015 va avea loc în Elveţia prima ediţie a Campionatului European de Securitate Cibernetică. Acesta este o inițiativă a European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) și a 6 țări: Austria, Germania, România, Spania, Elveţia, Marea Britanie. Fiecare țară participantă va avea o echipă selecționată în urma fazei naționale a concursului. Participanții care vor să se înscrie în competiţie trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

– au vârsta cuprinsă între 14 și 30 de ani
– sunt cetățeni ai ţării pentru care participă, sau locuiesc şi urmează o formă de învățământ în această ţară
– nu deţin o diplomă de master în domeniul securității cibernetice sau similar
– nu deţin certificare/curs în domeniul securității cibernetice

” Prin Campionatul European de Securitate Cibernetică se oferă acestor concursuri un caracter multinaţional – echipele fiecărui stat fiind implicate atât în exerciţii de colaborare, cât şi în competiţie- pentru a colabora, și, în cele din urmă, a concura între ei. Probele campionatului acoperă domenii precum securitate web, securitate mobilă, puzzleuri criptografice, inginerie inversă și investigații, pentru care vor acumula puncte”, se arată pe pagina de internet a campionatului de cyber security.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...