Striblea: Ieșirea lui Iohannis, PRAF în OCHI

Striblea: Ieșirea lui Iohannis, PRAF în OCHI

 Cătălin Striblea, realizator la B1 susține, ca și noi, că ieșirea președintelui Klaus Iohannis, despre care bulbucatele de pe la Digi, Realitatea și B1, au spus surescitate că este un atac la Victor Ponta, este doar praf în ochi, pentru că, în fapt, blatul dintre cei doi funcționează ca uns.

”Miercuri s-a lucrat cu spor în Parlament. Și în armonie aș putea să spun. S-au rezolvat câteva probleme la care clasa politică lucra demult. Și care arată că nu au înțeles nimic din valul de la 16 noiembrie. Dar e și consecința unui blat jucat magistral și care se ascunde în tăcerile domnului Iohannis și jovialitatea domnului Ponta. Așadar ce s-a întâmplat, căci sunt câteva lucruri pe care le-ați văzut seara doar la B1. Căci nimeni nu și-a mai bătut capul cu ele.

1. Au votat alegerea primarilor dintr-un singur tur. O lovitură dată democrației, ba chiar desăvârșită, pentru că această idee a apărut în anul 2012. Și pentru că așa au vrut șmecherii din teritoriu, domnii Iohannis și Ponta s-au predat. Că nu aveau ce face. La fel, toată lumea din partide. I-ați auzit ieri pe cei de la PNL strigând ca din gură de șarpe. Adevărul e că au votat la un loc cu PSD. Doar 14 dintre ei au votat împotrivă. Îi găsiți pe toți aici.

2. Au respins cererea lui Iohannis de la finanțarea partidelor , care găsise o portiță de primire a unor bani ilegal. Au corectat-o pe aia și au deschis alta. La adoptarea cestei legi au votat doar opt împotrivă, când a plecat de la Cameră. Ca să înțelegeți exact: noua lege nu schimbă nimic față de situația în care ne aflăm.

3. I-au pus lui ANI o mână la spate în cazul primarilor aflați în incompatibilitate. Nu au putut schimba legea ANI pentru că venea Europa peste ei, dar au schimbat o lege din administrația locală. E cazul celor 1200 de primari aflați în consilii de administrație. Primul dintre ei ar fi fost domnul Iohannis.

4. Legea lui Șerban Nicolae, privind purtatul cătușelor de către arestați a trecut tacit la Senat. Nimeni nu s-a agitat că nu a fost pusă pe ordinea de zi. Apropo, într-o țară normală, legile nediscutate pică și nu sunt aprobate. Asta a fost o șmecherie băgată de Adrian Năstase prin 2002 și care a rămas așa pentru că le-a convenit tuturor.

5. Au bătut palma pe o lege tip ”big brother” care nu s-a văzut deloc în dezbatere publică, în care mai nimeni nu s-a știut ce se află. Ca o paranteză, o coincidență bizară a omorât dezbaterea acestei legi. Brusc, presa a primit un mega-cadou, dosarul lui Nichita. În ianuarie, când nu erau știri, au fost lungi dezbateri pe tema legii, care în final au dus la căderea șefului SRI. Azi, cred că unii s-au gândit că dezbaterile alea au fost prea lungi.

Rezultatul acestei zile e dezastruos. Societatea civilă a pierdut a enorm prin această nouă legislație. Speranța pe care mulți români au câștigat-o în noiembrie tocmai s-a stins. Iar tăcerile domnului Iohannis s-au lămurit. Nu înseamnă o ”altfel de politică”. Pur și simplu, omul e din același film, doar că tace. Tot ce s-a întâmplat acum s-a lucrat și în folosul partidului său. Nu are de ce să împingă spre putere. Are un prim-ministru foarte bun. Iar Ponta s-a dovedit a fi marele câștigător al alegerilor din noiembrie. Iar dacă azi Iohannis țipă la adresa lui Ponta, o face pentru că a văzut că e în cădere și are nevoie să comunice. Diplomația și cardul de sănătate, temele alese, nu sunt chestiuni ireparabile. Unde a fost nevoie reală de intervenția sa, aceasta nu a existat. Și asta trebuie să consemnăm, nu o revoltă pe aeroport.

Mă gândesc că toate lucrurile astea nu se puteau întâmpla în lipsa unui acord politic. Nu neapărat semnat. Cu vreo 20 de ani în urmă, Dan Petrescu spunea într-un ziar că în Italia nu e nevoie să faci un blat. Dacă fotbaliștii știau că au nevoie de un egal, își spuneau asta din ochi, pe teren. Cei care aveau de pierdut erau doar cei din tribune, care plăteau biletul degeaba. Cam așa și cu noi”, susține Cătălin Striblea, pe blogul personal.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”