SURSE: DNA a luat la ochi Mafia rambursărilor ilegale de TVA din ANAF

SURSE: DNA a luat la ochi Mafia rambursărilor ilegale de TVA din ANAF

Surse din cadrul Ministerului Finanțelor ne-au dezvăluit că  mulți dintre șefii Agenției Naționale de Administrare Fiscală tremură la informația că DNA ar pregăti autobuzele pentru a-i ridica pe responsabilii celei mai mari fraude din economia României, fenomenul rambursărilor ilegale de TVA, scrie  Cătălin Antohe în cetateanul.net .

Mulți dintre șefii din structurile ANAF se pregătesc să răspundă la întrebările pe care le vor pune procurorii DNA, ne-au spus surse din Ministerul Finanțelor.
Potrivit estimărilor Curții de Conturi, rambursările ilegale de TVA „sustrag”, anual, din bugetul României, circa 7 miliarde de euro, de două ori mai mult decât deficitul bugetar pe 2016!

Sunt vizați șefii Direcțiilor regionale din ANAF și cei de la Antifraudă

Mai mulți șefi din structurile de conducere ale ANAF și ale instituțiilor subordonate  și-ar fi pus ceasul să sune la șase dimineața, ora de la care au loc, de regulă, perchezițiile efectuate sub îndrumarea procurorilor DNA. Aceștia din urmă ar pregăti o mare operațiune de eradicare a corupției care a înlesnit cea mai mare fraudă din banii publici, fenomenul rambursării ilegale de TVA!

Potrivit surselor citate, „taifunul” DNA ar viza funcționari și șefi din Direcția Generală de administrare a marilor contribuabili, din cadrul Direcțiilor Regionale ale Finanțelor Publice (București, Iaşi, Galați, Ploiești, Brașov, Craiova, Timișoara și Cluj Napoca), dar și persoane din conducerea Direcției Generale Antifraudă Fiscală, care ar fi închis ochii la marile operațiuni de rambursare ilegală de TVA.

Frauda, peste 7 miliarde de euro în fiecare an 

Statul este fraudat, în fiecare an, prin metoda rambursărilor ilegale de TVA, cu peste 7 miliarde de euro, a expicat, încă din 2012, Nicolae Văcăroiu, șeful Curții de Conturi. Estimările Curții de Conturi arată că România are o economie subterană dublă față de cea a Uniunii Europene, frauda de peste 7 miliarde de euro reprezentând dublul deficitului bugetar al României pe 2016, estimat de guvernul Cioloș la 3,6 miliarde de euro.

Facturile false, firmele fantomă care desfășoară exporturi fictive sau achiziții la prețuri supraevaluate și ulterior exporturi sunt principalele metode prin care statul este fraudat și „convins” să acorde rambursări de TVA.

Cele mai mari rambursări de TVA au fost acordate, potrivit surselor noastre, de către structurile subordonate ANAF din regiunea București, coordonată de Marinel Rizea (foto).

NR. În declaraţia de avere a lui Rizea se regăsesc proprietăţi care l-ar face invidios şi pe Iohannis. Cinci terenuri la Periş, Clinceni, Petrăchioaia şi Bragadiru, un apartament în Bucureşti, o vilă de 380 mp la Periş, tablouri în valoare de 6000 de euro, bijuterii de 6500 de euro, plasamente şi investiţii în firme.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 VIDEO Dialog asistent universitar / studentă: „Din grupa ta, crezi că e vreo fată virgină?”