Surse DNA: Buboiul EADS va exploda şi va împroşca cu puroi în toate partidele/Năstase şi PSD, principalii beneficiari ai banilor de la Siemens/ Plata s-a făcut prin cel puţin 25 de off-shore-uri/ Marţi, conducerea Microsoft România a fost chemată la DNA

Surse DNA: Buboiul EADS va exploda şi va împroşca cu puroi în toate partidele/Năstase şi PSD, principalii beneficiari ai banilor de la Siemens/ Plata s-a făcut prin cel puţin 25 de off-shore-uri/ Marţi, conducerea Microsoft România a fost chemată la DNA

Buboiul EADS va exploda şi va împroşca de puroi toate partidele.Năstase şi PSD, principalii beneficiari ai banilor de la Siemens, spun sursele noastre din DNA. Marţi, conducerea Microsoft România a fost chematĂ la DNA. 

DNA a găsit 25 de off-shore-uri care s-au alimentat, periodic, timp de un deceniu, din  contractele alocate de Guvernul Năstase informatizării şi securizării României. Procurorii anticorupţie au indicii că la capătul fiecărui off-shore se află câte un un ministru sau alte persoane din conducerea Guvernului. Vizati in mod special sunt: miniştrii comunicaţiilor, miniştrii de interne, miniştrii educaţiei, miniştrii finanţelor, secretari generali de guvern, care vor fi audiaţi in perioada următoare la DNA.

Această anchetă DNA are şi ramificaţii internaţionale, iar dosarul aflat acum în atenţia DNA este rezultatul unei contopiri a mai multor cercetări a problemelor legate de aceste contracte încheiate între Romania şi compania Fujitsu Siemens Computers – un intermediar al licenţelor Microsoft.

Conturile Fujitsu Siemens au intrat în atenţia procurorilor din Austria in 2010. Aceştia au descoperit conturi in Elveţia ale unor companii (off-shore-uri) care ar fi fost folosite tocmai pentru devierea unor sume importante de bani rezultate în urma încheierii contractelor pentru licenţe IT, informatizare şi securizare dintre Romania si Fujitsu Simens.

Deşi DNA ancheta şi ea în 2010 angajaţi ai companiei Fujitsu Siemens pentru înşelăciune, o dată ce le-au fost furnizate datele din Austria, completate de raportul Corpului de Control al Guvernului din 2014, a rezultat dosarul anunţat pe 10 iulie, privind mita din ministere şi infracţiunile celor care le-au condus: trafic de influenţă, luare de mită, abuz în servicu.

Problemele legate de aceste contracte au intrat chiar si in vizorul autorităţilor americane. Acestea au investigat compania Microsoft din SUA, dar potrivit unei note interne, investigaţiile i-au adus la reprezentanţa din România, angajaţilor de aici cerându-li-se să se pună la dispoziţia autorităţilor americane chiar de către companie. Chiar şi o echipă de investigatori, detectivi şi avocaţi americani s-ar fi aflat la Bucureşti, în decembrie 2013, în scopul de a strânge cât mai multe informaţii cu privire la contractele pentru licenţe Microsoft, încheiate între statul roman si Fujitsu Siemens. Aparent însa o firmă cu greutate de avocatură, reprezentând ambele părţi contractante a avut un cuvânt greu de spus în anchetă, fapt relevat de procurorii austrieci.

Revenim...


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia