Tribunalul București a decis ca Dan Voiculescu să rămână sub control judiciar. El va trebui să meargă în fiecare zi la Poliție

Tribunalul București a decis ca Dan Voiculescu să rămână sub control judiciar. El va trebui să meargă în fiecare zi la Poliție

Magistrații de la Tribunalul Bucureşti au respins joi contestaţia preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, la măsura controlului judiciar dispusă de procurorii anticorupţie în dosarul în care este acuzat de şantaj. Mogulul Dan Voiculescu va rămâne sub control judiciar.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus săptămâna trecută punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Dan Voiculescu, acuzat de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial.

'Dan Voiculescu a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare. Sub această ameninţare, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui Voiculescu suma de 900.000 euro sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia', susţine DNA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”