Un ARTICOL care MERITĂ CITIT

Un ARTICOL care MERITĂ CITIT

Unul dintre cei mai inteligenți și de bun-simț bloggeri din România, fotograful  Cristian Șuțu , a scris câteva rânduri despre consultările privind criza guvernamentală și scremerile președintelui de a desemna un premier. Dar nu numai. Merită citite.

Prin urmare, runda de consultări ale președintelui României cu partidele parlamentare și – în afara Constituției – cu persoane private, pentru desemnarea unui premier care să propună un nou Executiv s-a încheiat fără rezultat. Senzația mea – mă iertați dacă greșesc – e că președintele-spectator nu prea a citit Constituția țării pe care o conduce. Care spune foarte clar că președintele desemnează un premier după consultarea partidelor parlamentare.

Ce declară Iohannis? Am constatat și probabil și dumneavoastră ați constatat, fiindcă s-au făcut declarații după fiecare serie de consultări, că nu a venit nimeni cu o propunere de Prim-ministru, este o noutate în politica românească. Băi, oameni buni care lucrați în Administrația Prezidențială, încercați, vă rog, să-l convingeți pe Somnoros că rostul lui este să desemneze un premier. Acum. Cît mai repede. Și că nu trebuie să primească de la nimeni sugestii. El desemnează. Nu partidele. Nu strada. Nu piața. Explicați-i, de asemenea, că e total absurd să vorbească despre alegeri anticipate. Acestea – incapabililor – pot avea loc doar după ce vor pica la vot în Parlament două propuneri succesive de guvern. Dar pentru asta trebuie să existe o desemnare.
Reiau, ca să fie foarte clar pentru toată lumea: jobul lui Iohannis, acum, este să desemneze un premier. Atît. E simplu. Ce dracu pare așa greu?

Citesc ce-a spus azi Iohannis și-mi vine s-o iau razna: Eu sunt optimist, voi convoca o nouă rundă de consultări pentru începutul săptămînii viitoare și cred că este posibil ca, poate deja la sfîrșitul săptămînii viitoare, să avem o concluzie cu care pot să vin în fața publicului. O nouă rundă de consultări??? E posibil să avem o concluzie abia la finalul săptămânii viitoare? Băi, fraților, pe cine am ales noi președinte? Un melc?
Și încă ceva. Are cineva vreo idee de ce zîmbește Iohannis la poză? Că mie, unul, mi se pare extrem de gravă situația în care ne aflăm. Sunt zeci de mii de oameni în stradă care urlă la stele împotriva corupției și incompetenției. Sunt oameni care nu vor altceva decît să fie reprezentați de niște oameni competenți, corecți și cu bun simț.

Iohannis, acum îți spun ție în mod direct. Cu cît te miști mai iute în chestiunea desemnării unui premier, cu atît mai repete putem scăpa de dubiosul ăsta de Sorin Cîmpeanu. Care e de doar 2 zile premier interimar. Și care în fiecare zi a venit la muncă cu alt ceas de lux la mînă. 
Fir-ați ai dracului de obsedați de ceasuri!

Iohannis, trezește-te!


Ceas ziua a doua


Zoom ceas1


Zoom ceas2



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...