Ungureanu: Ne-am săturat să mai fim paranteza Bucureştiulu. Din Moldova au plecat vocile libertăţii

Ungureanu: Ne-am săturat să mai fim paranteza Bucureştiulu. Din Moldova au plecat vocile libertăţii

Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Răzvan Ungureanu susţine că Iaşiul s-a săturat să fie "paranteza” Bucureştiului, afirmând că ieşenii nu vor un preşedinte care să vină la Iaşi doar pe 24 ianuarie sau în octombrie, ca să bată mătănii de Sfânta Parascheva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mihai Razvan Ungureanu (Imagine: Mihai dascalescu/mediafax Foto)

"Ne-am săturat să mai fim paranteza Bucureştiului. Moldovenii par blânzi şi răbdători, dar de aici au plecat primele voci ale libertăţii. Vrem un preşedinte care nu vine la Iaşi doar pe 24 ianuarie de ziua Unirii sau pe care să-l vedem pe 14 octombrie cum bate mătănii. Vrem un preşedinte care înţelege durerile Moldovei”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

La rândul său, liderul PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, a afirmat că PSD ia de fiecare dată multe voturi în Moldova, dar că social-democraţii nu se apleacă asupra problemelor din această regiune tocmai pentru că voturile lor sunt garantate.

"Cât timp PSD conduce România, Moldovei nu i se va da nimic. Cei de la PSD se vor comporta ca şi până acum. Autostrada Moldova - Ardeal este pe locul doi-trei în sertarele guvernului. În schimb, autostrada Bucureşti - Alexandria e cea mai dezirabilă pentru guvern. Singurul lucru pe care îl fac cei de la PSD e să cumpere şi să şantajeze. Ei se arată deschişi şi europeni, dar pe de altă se dedau la tot felul de lucruri. Frica şi spaima e mare la ei, iar Ponta ştie riscul”, a spus Cristian Adomniţei.

Secretarul general PNL, Marian Petrache, a afirmat că analiştii politici spun că ACL ar putea câştiga prezidenţialele în Ardeal, Banat şi Bucureşti, el afirmând că Iohannis poate să câştige şi în Moldova.

"Avem preşedinţi de CJ la Botoşani şi la Iaşi. La Suceava avem majorităţi în consiliul local şi consiliul judeţean. Cum să nu câştigăm alegerile în Moldova?”, a întrebat Petrache.

Mihai Răzvan Ungureanu a participat, duminică, alături de liderul PDL, Vasile Blaga, şi de candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, la Teatrul Naţional din Iaşi, la o întâlnire cu membrii şi simpatizanţii ACL, cu participarea majorităţii liderilor PNL şi PDL.

Tot duminică, la Iaşi, are loc o întâlnire comună a grupurilor parlamentare PNL şi PDL, pentru a stabili priorităţile legislative ale ACL în viitoarea sesiune parlamentare, care începe luni. La şedinţă sunt aşteptaţi peste o sută de senatori şi deputaţi ai PNL şi PDL.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

2 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

3 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

4 Așa o fi?

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile