UPDATE/Tăriceanu a rămas PIUĂ: SEMNEAZĂ!

UPDATE/Tăriceanu a rămas PIUĂ: SEMNEAZĂ!

UPDATE/Biroul Permanent a luat act de documentul elaborat de Comisia Juridică a Senatului și a votat adoptarea lui. În urmă cu câteva minute Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că va semna și va trimite la Monitorul Oficial actul. Care, mai apoi, va ajunge și la DNA.

UPDATE/Degringoladă totală la Senat. Tăriceanu s-a răzgândit! Se va face mai întâi un Birou Permanent. După care s-ar putea să semneze. BP se va întruni la ora 13.00.

Bășintea de Tăriceanu a rămas piuă! Dimineață, nervos și refuzând să se oprească la declarații în fața reporterilor de la Senat, sluga PSD a anunțat printre dinți că va semna documentul cerut de DNA în cazul votului privind cererea de arestare a lui Dan Șova.

Tariceanu a anunțat că nu mai sunt necesare nici convocarea Biroului permanent al Senatului intr-o sedinta si nici exprimarea unui vot in plen cu privire la acest proiect de hotarare, prin care se constata ca, in urma votului din data de 25 martie, nu au fost indeplinite conditiile pentru incuviintarea retinerii si arestarii senatorului Dan Sova.

 Votul in cazul lui Dan Sova:

Dan Sova a scapat de arestarea preventiva pe 25 martie deoarece in Senat nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA. Din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost "pentru", "contra" 67 si 5 voturi anulate, fara a se intruni majoritatea necesara de 85 de optiuni "pentru".

Potrivit regulamentului Senatului aflat in vigoare la acea vreme (art. 173 care a facut obiectul sesizarii senatorilor PNL), hotararile Senatului se aprobau doar daca sunt votate de majoritatea senatorilor, nu de majoritatea senatorilor prezenti la sedinta. Regulamentul a fost modificat saptamana urmatoare acestui vot.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut in mai multe randuri, inclusiv intr-o declaratie politica transmisa la cateva zile dupa controversatul vot, ca parlamentul nu a publicat niciodata in Monitorul Oficial o hotarare de neadoptare a unui proiect de lege.

"Parlamentul adopta legi, hotarari si motiuni. Dupa adoptare, acestea sunt publicate in Monitorul Oficial. Ceea ce nu se adopta, nu exista si deci nu se publica. Niciodata Parlamentul nu a publicat in MO o hotarare pentru ca nu s-a adoptat un proiect de lege sau o hotarare. Daca un proiect lege sau o initiativa este respinsa definitiv, proiectul nu mai este inaintat la promulgare si desigur nici nu poate fi contestat la CCR", a sustinut el.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro