VIDEO - FOTOREPORTAJ/Cum LUPTĂ românii alături de americani, britanici și moldoveni

VIDEO - FOTOREPORTAJ/Cum LUPTĂ românii alături de americani, britanici și moldoveni

La cativa kilometri de granita cu Ucraina si cu republica Moldova, armata romana si trupele NATO deasfasoara unul dintre cele mai mari exercitii militare din ultimii ani de pe teritoriul tarii noastre. Circa 2.100 de militari romani, americani, britanici si moldoveni iau parte la exercitiile "Wind Spring 15" in poligonul de la Smardan, langa Galati. Nu mai putin de 500 de vehicule militare, din care 400 de tancuri romanesti si blindate, trei elicoptere Blackhawk, mai multe elicoptere IAR 330 Puma si avioane IAR 99 Soim au intrat intr-o lupta simulata chiar sub ochii numarului doi din conducerea NATO, generalul Sir Adrian Bradshaw. Un VIDEO - FOTOREPORTAJ cu exercitiile militare de la poligonul Smardan, unde militarii romani si aliatii lor din NATO au colaborat si cu militarii din Republica Moldova.

Exercitiul "Wind Spring 15" se desfasoara intre 16 si 30 aprilie in poligonul Smardan, din judetul Galati, si la Centrul Administrativ Aerian de la Mihail Kogalniceanu (CAAMK), judetul Constanta, si participa peste 2.200 de militari cu armament si tehnica de lupta din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, Romaniei si Statelor Unite ale Americii.

La poligonul din Smardan, marti, a avut loc un exercitiu amplu care a implicat un numar impresionant de militari si de vehicule militare blindate, totul desfasurandu-se sub ochii numarului doi din NATO, generalul Adrian Bradshaw.

Conform MApN, exercitiul "are la baza un scenariu fictiv, bazat pe ducerea luptei ofensive, si a operatiei de stabilitate constituit din subunitati de infanterie mecanizata, tancuri si artilerie, vanatori de muncte cu sprijinul fortelor aeriene" si are ca tema "Bigrada 282 Infanterie Mecanizata, structura in comunerea Diviziei Multinationale care trece la ofensiva din miscare, avand misiunea de a curata zona de responsabilitate de elementele ostile si a desfasura operatii in sprijinul populatiei locale".

Exercitiul din poligonul Smardan a implicat peste 1.300 de militari romani, 350 de militari americani, 120 de britanici si 26 de militari moldoveni si a avut ca scop respingerea unui inamic fictiv, stabilit intr-o pozitie bine pazita, dincolo de o granita fictiva. Exercitiul s-a desfasurat pe trei flancuri si a implicat atat infanteristi inserati prin elictopter, sprijin aerian, precum si un asalt al dispozitivelor de tancuri si vehicule blindate, marea majoritate romanesti.

Atacul de blindate a fost condus de tancurile romanesti TR-85M1 "Bizonul", ajutate de sprijin aerian din partea unor elicoptere IAR 330 Puma SOCAT, elicoptere americane Blackhawk si avioane IAR 99 Soim, destinate luptei aer-sol.










Generalul Sir Adrian Bradshaw, numarul doi la conducerea NATO, a supervizat exercitiile "Wind Spring 15"


Generalul Sir Adrian Bradshaw, numarul doi in NATO, saluta militarii moldoveni



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...