VIDEO/Ponta, o ENIGMĂ și pentru CEA CARE L-A FĂCUT

VIDEO/Ponta, o ENIGMĂ și pentru CEA CARE L-A FĂCUT

“Au fost singurii care mi-au dat o șansă”. Acestea sînt cuvintele pe care i le-a spus Victor Ponta propriei mame, conform versiunii acesteia, ca să justifice ieșirea din magistratură și înrolarea în Executiv, ca șef al Corpului de Control al lui Adrian Năstase.

De ce șansă avea nevoie Victor Viorel Ponta în 2001? Era procuror. Stagiar  din 1995 pînă în 1998, la Parchetul de pe lîngă Judecătoria sectorului 1, și definitiv nu oriunde, ci la Parchetul General, din 1998, de la 26 de ani (!!!). În 2001, la numai 29 de ani, Ponta avea toate șansele să-și construiască o carieră beton de magistrat, activînd deja la parchetul cel mai important din România. Putea deveni, pînă în 40 de ani, un procuror cu funcție de conducere, poate chiar la PNA-ul înființat de Năstase. Sau, de ce nu, la DNA-ul moșit de Băsescu după 2004.

Dacă și-ar fi dorit într-adevăr o carieră de apărător al legii, Ponta putea deveni unul din cei mai importanți zece procurori din România. Da, știu, e pură ficțiune această carieră ipotetică. Pentru că, de fapt, Ponta nu și-a dorit niciodată să apere legea. Ca procuror, Victor Viorel Ponta era și acționar, și administrator al unei firme cu un istoric controversat de contracte cu statul. Mai grav nu e numai că acea firmă deținută și administrată de Ponta avea o relație ciudată cu statul, ci că procurorul Ponta se afla într-o ilegalitate deplină cumulînd calitatea de magistrat cu cea de administrator de firmă. Ilegalitate nesancționată de nimeni, niciodată.

Dacă Ponta ar fi fost cu adevărat procuror și nu un arivist arogant și cinic, s-ar fi autosancționat. Măcar prin demisia din magistratură. Dar această demisie a venit abia cînd Adrian Năstase i-a propus o funcție în Guvern. O funcție politică, practic. Consfințită oficial mai tîrziu prin înscrierea lui Ponta în PSD și preluarea șefiei Tineretului Social-Democrat. Asta era șansa pe care o aștepta Victor Viorel și pe care numai PSD, prin Năstase, i-a oferit-o: șansa să parvină prin intermediul unei funcții guvernamentale, prin intermediul politicii. Iar dacă, așa cum zice mama actualului premier, numai Năstase i-a acordat șansa asta, înseamnă că Ponta a mai încercat și la alții. S-a pus la dispoziție. S-a vîndut. Dar, pînă la Năstase, nimeni nu l-a cumpărat pe imberbul arogant și ahtiat după parvenire.  Cătălin Prisăcariu .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...