Vlaston (PMP): Nu discutăm schimbarea candidatului, Băsescu, consultat spre a ne duce la un scor bun

Vlaston (PMP): Nu discutăm schimbarea candidatului, Băsescu, consultat spre a ne duce la un scor bun

PMP se va "consulta" cu preşedintele Băsescu pentru obţinerea unui scor "cât mai bun" al partidului în alegerile prezidenţiale, iar în acest moment, în formaţiune nu se discută despre schimbarea candidatului la prezidenţiale, a declarat, marţi, vicepreşedintele PMP Ştefan Vlaston.

Vlaston (PMP): Nu discutăm schimbarea candidatului, Băsescu, consultat spre a ne duce la un scor bun (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu există absolut nicio informaţie şi eu fiind membru în conducerea partidului nu am niciun fel de element care să mă ducă la această concluzie, la această idee că doamna Elena Udrea a interzis strângerea de semnături. Nu ştiu cine a intoxicat-o pe doamna Elena Băsescu , dar eu vă spun că nimic nu este adevărat din toată această poveste", a spus Vlaston, după ce a participat la o şedinţă de partid informală, la care au fost prezenţi preşedintele PMP Elena Udrea şi candidatul la alegerile prezidenţiale, Cristian Diaconescu .

Reprezentanţii PMP au " încredere" că în următoarele săptămâni vor aduna numărul necesar de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Diaconescu, dar acum, fiind vacanţă, acţiunea merge "mai greu", a spus Vlaston.

Vlaston a mai spus că Elena Udrea şi Diaconescu au străbătut "jumătate din ţară" şi au acelaşi mesaj: de a "creşte" partidul şi de a avea un candidat la prezidenţiale. "Cu ce şanse vom vedea, acum nu ne iluzionăm că vom sparge piaţa cu candidatul nostru, pentru că suntem singurul partid care-şi propune să continue proiectele începute de Traian Băsescu ", a mai spus vicepreşedintele PMP.

Întrebat dacă Elena Udrea a transmis că doreşte să candideze la prezidenţiale, Vlaston a răspuns că "nu s-a discutat până acum această situaţie" şi că "nu se discută în momentul de faţă schimbarea candidatului partidului".

El a precizat că PMP va avea o şedinţă de Colegiu Director pe 19 august, pentru care ordinea de zi nu este stabilită, dar reprezentanţii PMP ar vrea să evalueze situaţia campaniei electorale şi sa stabilească acţiunile viitoare."Candidatura lui Cristian Diaconescu nu e pusă în discuţie la Colegiul Director, ci ce avem de făcut în continuare", a arătat Vlaston.

El a precizat că, în momentul de faţă, PMP nu are o consultare cu preşedintele Traian Băsescu, dar este probabil ca aceasta să se întâmple în zilele următoare."Vor fi consultări, inclusiv cu preşedintele Traian Băsdescu, inclusiv cu membrii noştri de partid, inclusiv la Colegiul Naţional, dar în momentul de faţă nu avem nici măcar o consultare încă cu domnul preşedinte Traian Băsescu, probabil că în zilele următoare va exista", a precizat Vlaston.

Pe de altă parte, Vlaston a susţinut că reprezentanţii PMP "s-au consultat tot timpul" cu Traian Băsescu, că au fost consultări şi înainte, şi după de europarlamentare."Ne-am consultat tot timpul cu domnia-sa şi dânsul cu noi, şi noi cu dânsul", a susţinut Vlaston.

El a fost întrebat pentru ce PMP îi cere părerea lui Băsescu. "Pentru contextul politic general în care ne aflăm şi cum să mergem mai departe să ducem partidul pe un scor cât mai bun la prezidenţiale", a răspuns Ştefan Vlaston.

De asemenea el a povestit despre căile pe care se ia legătura cu preşedintele Traian Băsescu. "Preşedintele partidului, doamna Elena Udrea dă un telefon, obţine o audienţă sau într-un alt cadru, cred că aşa s-a întâmplat şi până acum, nu sunt la curent, că sunt doar de două luni vicepreşedinte al partidului", a spus Ştefan Vlaston.

Întrebat dacă doar Elena Udrea este cel care îl conteactează pe Traian Băsescu, Vlaston a răspuns: "Nu neapărat".

Fostul europarlamentar PMP Elena Băsescu, fiica preşedintelui susţine, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că organizaţiile PMP au «probleme» în a strânge semnături pentru candidatul la prezidenţiale Cristian Diaconescu "deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru".

"Doamna Ruxandra Dragomir se preface că nu ştie despre ce este vorba: organizaţiile au «probleme» în a strânge semnături pentru Cristian Diaconescu deoarece Elena Udrea le interzice acest lucru", scrie Elena Băsescu într-o postare de marţi seară pe pagina sa de Facebook.

În continuarea acestui mesaj, ea face o trimitere la o informaţie de presă în care se arată că membri din PMP ar contesta candidatura lui Cristian Diaconescu la Preşedinţie şi că, potrivit unei declaraţii a preşedintelui organizaţiei de femei a PMP, Ruxandra Dragomir, Diaconescu ar avea probleme în strângerea de semnături, până în prezent reuşind să adune doar 7.000, pentru înscrierea în competiţia electorală fiind necesare 200.000 de semnături.

Candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale, Cristian Diaconescu, a declarat la sfârşitul lunii iulie, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Băsescu a semnat la prima poziţie pe lista de susţinători ai candidaturii sale în alegerile prezidenţiale, adăugând că momentul a avut loc în timpul unei întâlniri "de rutină" cu şeful statului.

"Am avut o discuţie cu preşedintele, de rutină. Am vorbit despre probleme de politică internă, de politică externă, în special despre criza din Ucraina. I-am solicitat să-mi facă onoarea de a semna primul pe lista mea de susţinători pentru candidatura în alegerile prezidenţiale. A făcut-o, cu toate datele de rigoare, care trebuie consemnate", a spus Diaconescu.

Potrivit legii pentru alegerea preşedintelui României, dosarul de candidatură pentru funcţia supremă în stat trebuie să conţină cel puţin 200.000 de semnături de susţinere a candidatului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia