Ziua Z pentru Oprișan!

Ziua Z pentru Oprișan!

Marian Oprişan află astăzi sentinţa în dosarul numit „Căprioara". Decizia care va fi luată de magistraţii Curtii de Apel Cluj este definitivă şi vine dupa ce Marian Oprişan a fost achitat de Judecătoria Cluj-Napoca, în februarie anul acesta, dupa un proces ce a durat aproape nouă ani. 

În 2006, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de coruptie.

El este acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals.

Procurorii DNA l-au anchetat pentru cheltuirea în mod nelegal a aproape două milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar şi pentru modul cum a fost achiziţionat Complexul Turistic „Căprioara”.

În rechizitoriu se arată că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deşi banii au fost plătiţi de către CJ Vrancea în avans.

În plus, Marian Oprişan este acuzat că ar fi alocat ilegal 17 miliarde de lei vechi din fondurile publice ale CJ Vrancea pentru cumpărarea Complexului Turistic „Căprioara".

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

3 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

4 Așa o fi?

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital