ASA Tg. Mureș, noul lider al Ligii I, după victoria cu Steaua (1-0)

ASA Tg. Mureș, noul lider al Ligii I, după victoria cu Steaua (1-0)

ASA Tg. Mureș este noul lider al Ligii I de fotbal, după ce a învins campioana Steaua București cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe Arena Națională din Capitală, într-un meci din etapa a 29-a. ASA a început bine jocul și a avut o mare ocazie de gol în minutul 7, când Bumba a trimis un lob peste poarta lui Arlauskis, din poziție de finalizare. Mureșenii au continuat să evolueze cu dezinvoltură și N'Doye a tras din afara careului (19), dar mingea a fost prinsă de Arlauskis. Voiculeț (23) a tras și el pe centrul porții, fără emoții, însă, pentru goalkeeper-ul stelist.

Steaua a preluat apoi controlul jocului și Chipciu și-a creat o mare ocazie (23), cu un șut de la distanță, respins cu greu de Stăncioiu.
ASA a avut o suită de cornere, Voiculeț a centrat în fața porții, Arlauskis a ezitat, iar Zicu a scăpat de marcajul lui Tănase și a înscris ca la antrenament: 0-1 (37).

În finalul primei reprize, Steaua a mai avut o situație notabilă, dar reluarea pe spate a lui Țucudean (45+1) nu i-a dat emoții prea mari lui Stăncioiu.

Steaua a atacat în valuri în repriza secundă, dar a făcut-o previzibil, iar apărarea ardelenilor a reușit să anihileze marea majoritate a acțiunilor. Campioana a avut o ocazie bună prin Varela (5), dar mingea s-a dus alături de poartă. Țucudean a reluat din cădere (54), dar mingea a ocolit ținta.

Echipa lui Costel Gâlcă a fost aproape de egalare în minutul 73, dar mingea lobată de Iancu s-a dus peste poarta părăsită de Stăncioiu. Chipciu a șutat peste poartă în final (90+1), iar reluarea lui Țucudean a deviată în corner (90+3).

ASA a câștigat meritat, arătând că este echipa mai bună. Mureșenii au jucat fără greșeală, în timp ce Steaua a arătat ca o echipă ieșită din formă, cu jucători plafonați, fără determinare.

ASA a învins și în meciul tur, cu scorul de 1-0.

Mureșenii au ajuns la 14 partide consecutive fără înfrângere, cu un bilanț de trei egaluri și 11 victorii.

În schimb, Steaua are o singură victorie în ultimele cinci partide (un egal și trei eșecuri). Steliștii au pierdut ultimele trei partide jucate pe teren propriu.

FC Steaua București — ASA Tg. Mureș 0-1 (0-1), "Arena Națională" — București
A marcat: Ianis Zicu (38).
București, Arena Națională: 15.369 spectatori
Liga I, etapa a 29-a

Au evoluat echipele:
Steaua: 24. Giedrius Arlauskis — 2. Cornel Râpă (97. Robert Vîlceanu, 81), 33. Fernando Varela, 13. Alin Toșca, 16. Guilherme — 11. Andrei Prepeliță, 55. Alexandru Bourceanu (9. Gabriel Iancu, 60) — 77. Adrian Popa, 7. Alexandru Chipciu, 10. Cristian Tănase (căpitan) — 29. George Țucudean. Antrenor: Constantin Gâlcă.
Rezerve neutilizate: 95. Valentin Cojocaru — 5. Srgian Luchin, 8. Lucian Filip, 21. Nicandro Breeveld, 26. Ionuț Neagu.
ASA: 33. Eduard Stăncioiu — 26. Patrice Feussi, 23. Marius Constantin, 5. Florin Bejan, 19. Laszlo Sepsi (căpitan) — 6. Gabriel Mureșan, 78. Ousmane N'Doye — 83. Ianis Zicu (31. Miroslav Manolov, 77), 10. Claudiu Voiculeț, 8. Claudiu Bumba (18. Dorin Goga, 85) — 20. Mircea Axente (88. Ioan Hora, 68). Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Rezerve neutilizate: 1. Adrian Viciu — 21. Ionuț Balaur, 4. Iván González Lopez, 44. Sergiu Hanca.
Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); arbitri asistenți: Octavian Șovre (Oradea), Mircea Mihail Grigoriu (București); arbitri asistenți adiționali: Marcel Bîrsan (București), George Rădulescu (Bucuești); arbitru de rezervă: Aurel Oniță (București)
Observatori: Alexandru Deaconu (București) — CCA, Eduard Alexandru (Ploiești) — LPF
Cartonașe galbene: Voiculeț (59), Stăncioiu (90+2), Arlauskis (după meci).
AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?