Flavius Stoican a dezvăluit, în premieră, ce salarii îşi permite clubul

Flavius Stoican a dezvăluit, în premieră, ce salarii îşi permite clubul

Până acum câţiva ani, Dinamo era un fel de „El Dorado“ al fotbalului românesc. Salarii mari, prime la fel, de multe ori aduse în sacoşă, chiar în vestiar, după victoriile mari. Şi din cauza unor astfel de practici însă, Cristi Borcea se află acum în închisoare.

Dacă ceea ce s-a întâmplat până la venirea lui Negoiţă ţine de o perioadă sălbatică a fotbalului românesc în care „Borcea controla şi vântul“, după cum a mărturisit chiar el, ceea ce se petrece acum întăreşte senzaţia că Dinamo e într-o cădere liberă.

De fapt, Borcea şi Negoiţă au ceva în comun: amândoi i-au înşelat pe fani, însă au folosit metode diferite. Primul a vândut jucători pe bani grei, însă sumele n-au intrat în conturile clubului în întregime. 

Negoiţă, în schimb, a promis marea cu sarea, a vorbit întruna despre „New Dinamo“, iar după un an de la lansarea proiectului, clubul se află în insolvenţă, cu un lot „subţire“, şi cu posibilităţi financiare reduse. Despre acest ultim aspect a vorbit şi antrenorul Flavius Stoican.

Ce a spus?

„Din ce ştiu eu, plafonul salarial e la 5.000 de euro pe lună. Sunt însă bonusuri. Dacă într-o lună câştigăm tot, atunci se poate ajunge şi la 7-8.000. Decât să oferi salarii foarte mari şi să nu le plăteşti, mai bine ai sigură o sumă mai mică, plus alte bonusuri“, a declarat Stoican la Look TV.

La începutul săptămânii, Dinamo a renunţat la Rus şi la Bălgrădean, întrucât cei doi aveau salarii peste plafonul de 5.000 de euro lunar. Primul câştiga 6.000 de euro pe lună, iar portarul 8.500. 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /