Adio Europa: Astra Giurgiu - Celtic Glasgow 1-1

Adio Europa: Astra Giurgiu - Celtic Glasgow 1-1

Astra Giurgiu și Celtic Glasgow au terminat la egalitate, 1-1, joi seara, pe stadionul ''Marin Anastasovici'' din Giurgiu, în Grupa D a competiției de fotbal Europa League.

Astra a obținut primul său punct în grupă, după ce norvegianul Stefan Johansen a deschis scorul în minutul 32, iar brazilianul William de Amorim a egalat în minutul 79. În meciul tur scorul a fost de 2-1 pentru Celtic.

Echipa giurgiuveană a făcut în general un joc modest, fără clarviziune în atac, unde ''dirijorul'' Budescu a fost fără inspirație. Fără soluții în atac, Astra a jucat totuși mai bine în finalul partidei, reușind egalarea în fața unei formații al cărei nivel este cu mult sub numele său.

Prima situație notabilă a Astrei s-a consumat în minutul 8, când Joaozinho a centrat periculos în fața porții, dar Enache nu a ajuns la minge.

Oaspeții au controlat jocul minute bune și au avut două ocazii bune, prin norvegianul Johansen, care a executat periculos un corner (16), iar apoi a trimis fără preluare (17), însă de fiecare dată Lung a fost la post și a respins.

Vicecampioana României a fost aproape de deschiderea scorului, dar șutul lui Yahaya (27), din afara careului, a fost scos în corner de Gordon.

Celtic a deschis scorul în minutul 32, în urma unei lovituri libere, respinsă de apărarea giurgiuveană, după care Johansen a prins un voleu remarcabil din afara careului, deviat de Pliatsikas: 0-1.

Astra a fost aproape de egalarea în minutul 45, când Bukari a scăpat spre poartă, dar a fost deposedat în careu de Denayer. Celtic putea să intre la cabine cu un avans de două goluri, dar Lung a respins de sub transversală șutul lui Mulgrew de la distanță (45+1).

La reluare, Celtic a ratat din nou, prin sârbul Scepovic (47), iar peste două minute Budescu a trimis din voleu peste poartă, de la 12 metri (49).

Cele două echipe au măcinat în gol, nereușind să își creeze ocazii de gol minute bune, până când Pliatsikas a luat o acțiune pe cont propriu și a tras la colțul scurt, însă Gordon a respins (75). Lung a fost și el providențial (77), când a respins în bară șutul lui Mulgrew din afara careului.

Astra a egalat în minutul 79, printr-o execuție de excepție a brazilianului William de Amorim, cu un șut cu efect la vinclul colțului lung: 1-1.

Lung a salvat golul oaspeților, la șutul trimis de Leigh Griffiths (83). Același atacant scoțian a trimis mingea în plasă, un minut mai târziu, dar golul a fost anulat pentru fault în atac.

Echipa lui Protasov a căutat golul victoriei, iar Gordon a avut emoții la un șut de la distanță al lui Florescu (89).

Astra a încheiat meciul în zece oameni, după eliminarea lui Laban (90+2), pentru intrare brutală la Mulgrew.

Astra nu mai are nicio șansă de calificare în șaisprezecimile de finală ale competiției, unde FC Red Bull Salzburg și-a asigurat prezența după 5-1 cu Dinamo, la Zagreb. Celtic este și ea foarte aproape de faza următoare, unde ar fi fost deja în cazul unei victorii la Giurgiu.

Echipa din Giurgiu va disputa următorul meci din Europa League pe 27 noiembrie, acasă, cu Dinamo Zagreb.

AFC Astra Giurgiu — Celtic Glasgow 1-1 (0-1).

Au marcat: William De Amorim (79), respectiv Stefan Johansen (32).

Giurgiu, stadion ''Marin Anastasovici''
Europa League — Grupa D

Au evoluat echipele:

Astra: 1. Silviu Lung jr — 22. Vassilis Pliatsikas, 5. Syam Ben Youssef, 15. Cristian Oros, 13. Júnior Morais — 14. Vincent Laban, 6. Seidu Yahaya (8. Takayuki Seto, 81) — 9. Gabriel Enache, 10. Constantin Budescu (căpitan; 4. George Florescu, 63), 23. Joaozinho (91. William De Amorim, 46) — 19. Sadat Bukari. Antrenor: Oleg Protasov.

Rezerve neutilizate: 33. Dănuț Coman — 25. Valerică Găman, 20. Aurelian Chițu, 26. Laurențiu Rus.

Celtic: 26. Craig Gordon — 23. Mikael Lustig, 22. Jason Denayer, 5. Virgil van Dijk, 3. Emilio Izaguirre — 8. Scott Brown (căpitan), 21. Charlie Mulgrew — 42. Callum McGregor, 25. Stefan Johansen, 32. Mubarak Wakaso (2. Adam Matthews, 80) — 12. Stefan Scepovic (28. Leigh Griffiths, 73). Antrenor: Ronny Deila.

Rezerve neutilizate: 24. Lukasz Zaluska — 4. Efe Ambrose, 6. Nir Biton, 27. Alexandar Tonev, 33. Beram Kayal.

Arbitru: Serghei Boiko; arbitri asistenți: Serghei Beker, Vladimir Volodin; arbitri asistenți adiționali: Evgheni Aranovski, Anatoli Abdula; arbitru de rezervă: Aleksandr Voitiuk (toți din Ucraina)

Delegat UEFA: Metin Tuncer (Turcia), observator UEFA pentru arbitri: Andreas Schluchter (Elveția)

Cartonașe galbene: Ben Youssef (36), Yahaya (66), Brown (66), Bukari (90+1), van Dijk (90+3).

Cartonaș roșu: Laban (Astra, 90+2)

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...