Alexandra Dulgheru, învinsă greu de Maria Şarapova la US Open

Alexandra Dulgheru, învinsă greu de Maria Şarapova la US Open

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru, locul 95 WTA, i-a dat o replică foarte bună rusoaicei Maria Şarapova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, care a avut nevoie de trei seturi, 4-6, 6-3, 6-2, şi de peste două ore şi jumătate de joc pentru a se califica, miercuri, în turul 3 al US Open.

Alexandra Dulgheru (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Dulgheru, fostă locul 26 WTA, a etalat un tenis de înaltă clasă şi a pus-o de multe ori în dificultate pe Şarapova. Românca, acuzând accidentarea la încheietura mâinii drepte, suferită în primul tur, s-a recunoscut greu învinsă, surprinzănd-o pe Şarapova cu loviturile sale câştigătoare, într-una dintre cele mai frumoase partide de pe tabloul feminin al US Open.

"Lupta a fost cumplită, am avut o adversară tenace azi. Ea a alergat foarte bine, dar important este că am câştigat", a declarat Şarapova, la microfonul Eurosport.

Aceasta a fost cea de-a treia partidă dintre cele două jucătoare, Şarapova câştigându-le şi pe precedentele două destul de greu.

Calificarea în turul doi la US Open este recompensată cu 60.420 de dolari şi 70 de puncte WTA.

Maria Şarapova o poate întâlni pe Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, în sferturile de finală ale turneului de la US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?