Alexandra Dulgheru s-a calificat în sferturi la Kuala Lumpur (WTA)

Alexandra Dulgheru s-a calificat în sferturi la Kuala Lumpur (WTA)

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale turneului WTA de la Kuala Lumpur (Malaezia), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, miercuri, după 6-4, 6-1 cu chinezoaica Ying-Ying Duan.

Dulgheru (25 ani), numărul 94 mondial, s-a impus într-o oră și 28 de minute în fața unei adversare aflate pe poziția 116 în ierarhia WTA. Duan (25 ani) nu a intrat până acum în prima sută mondială, cea mai bună clasare a sa fiind locul 104 (20 mai 2013).

Românca, învingătoare marți în fața jucătoarei germane Sabine Lisicki, a doua favorită, cu 6-4, 7-5, și-a asigurat un cec de 6.175 dolari și 60 puncte WTA. În sferturi, Dulgheru va înfrunta o altă germancă, Julia Goerges (N. 8), care a dispus cu 6-1, 6-2 de Katerina Kozlova (Ucraina). Va fi prima dată când Alexandra o va înfrunta pe Goerges (26 ani, 65 WTA) la nivel de senioare. Cele două s-au înfruntat ca junioare, în 2004, la International Flower Bulb Tournament (Olanda), când Dulgheru s-a impus cu 6-3, 6-1 în optimile de finală. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”