ANALIZĂ: Barcelona sau Real Madrid? Cine se va impune în ultimul El Clasico al sezonului

ANALIZĂ: Barcelona sau Real Madrid? Cine se va impune în ultimul El Clasico al sezonului

După eliminarea din Liga Campionilor, în faţa celor de la Atletico Madrid şi înfrângerea din ultima etapă, cu Granada, care a trimis-o pe poziţia a treia în campionat şi i-a diminuat şansele la titlu, Barcelona e nevoită să câştige, diseară, pentru a salva sezonul. De partea cealaltă, "albii", fără Cristiano Ronaldo, vin după patru victorii în ultimele cinci partide şi par pregătiţi să răzbune înfrângerea de luna trecută.

Barcelona sau Real Madrid? Cine se va impune în ultimul El Clasico al sezonului (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Barcelona şi Real Madrid dispută finala Cupei Regelui, diseară, la Valencia, pe teren neutru, de la 22:30, ora României. Cele două formaţii s-au mai întâlnit de două ori în acest sezon, ultima oară luna trecută, atunci când catalanii s-au impus cu 4-3, în deplasare. De atunci însă, situaţia s-a schimbat radical pentru elevii lui "Tata" Martino, care au fost eliminaţi din Liga Campionilor de Atletico Madrid şi s-au îndepărtat de titlu, după o înfrângere surprinzătoare, în faţa Granadei. Meciul de diseară, ultimul El Clasico al sezonului, ar putea să fie ocazia perfectă de a salva sezonul pentru Messi şi colegii săi.

Partida are o însemnătate specială şi pentru madrileni, o eventuală victorie în finala Cupei răzbunând eşecul din ultimul derbi, 3-4, de pe teren propriu. Realul vine după patru succese fără gol primit, în ultimele cinci partide, singura înfrângere fiind suferită pe terenul Borussiei Dortmund, 0-2, în manşa secundă a sferturilor Ligii Campionilor, după o victorie categorică în tur.

Ambele echipe au câte un absent de marcă pentru partida de la Valencia. Dacă la Barcelona fundaşul Gerard Pique este indisponibil, la fel ca şi posibilii săi înlocuitori, Bartra sau Puyol, Realul va trebui să se descurce fără vedeta Cristiano Ronaldo. Carlo Ancelotti, antrenorul madrilenilor, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că portughezul nu e refăcut şi nu va fi apt pentru meciul de diseară. "Nu vrem să rişte, deoarece ne aşteaptă meciuri grele în acest final de sezon. Ne lipsesc mai mulţi jucători, nu numai Ronaldo, dar am încredere că cei care vor intra pe teren îşi vor face bine treaba", spunea tehnicianul italian.

Dacă Barcelona a trecut, în semifinale, de Real Sociedad, echipă aflată pe locul al şaptelea în Spania, după o victorie, 2-0, şi un egal, 1-1, în deplasare, madrilenii au avut parte de un adversar mult mai dificil. Real a înfruntat-o, în penultimul act, pe Atletico Madrid, liderul din Spania şi echipa care i-a eliminat pe catalani din Liga Campionilor. Elevii lui Ancelotti s-au impus cu un 5-0 entuziasmant, la general, după două victorii, 3-0 şi 2-0.

Casele de pariuri prezic un meci strâns şi o dau ca favorită pe Barcelona. Cel mai probabil scor pare să fie 2-1 pentru catalani, după cotele afişate astăzi, urmat de o victorie identică a Realului. Părerile fanilor sunt, însă, împărţite. Un sondaj realizat de cotidianul Marca o dă pe Real Madrid câştigătoare, diseară, cu 62% dintre voturile cititorilor, în timp ce aceeaşi întrebare pusă în El Mundo Deportivo a generat răspunsuri diferite, 57% dintre fani având încredere în succesul Barcelonei.

Echipe probabile

FC Barcelona: Pinto - Dani Alves, Mascherano, Adriano, Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Alexis Sanchez, Messi, Neymar Antrenor: Gerardo "Tata" Martino
Absenţi: Valdes, Puyol, Pique, Cuenca (accidentaţi)

Real Madrid: Casillas - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao - Modrici, Xabi Alonso, Isco - Di Maria, Benzema, Bale Antrenor: Carlo Ancelotti
Absenţi: Cristiano Ronaldo, Marcelo, Arbeloa, Jese Rodriguez (accidentaţi)

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...