Argentina, calificată cu emoții în semifinalele turneului Copa America 2015

Argentina, calificată cu emoții în semifinalele turneului Copa America 2015

Selecționata Argentinei s-a calificat în semifinalele turneului de fotbal Copa America 2015, vineri, pe stadionul Sausalito din Vina del Mar (Chile), după ce a învins Columbia la loviturile de departajare, cu scorul de 5-4.

Echipa lui Leo Messi a dominat categoric partida, însă nu a reușit să se impună în cele 90 de minute regulamentare. Argentina nu a mai cucerit un titlu din 1993.

În semifinala din 30 iunie, echipa ''Albiceleste'' va întâlni învingătoarea dintre Brazilia și Paraguay, ultimul sfert de finală, programat sâmbătă.

Eroul meciului de la Vina del Mar a fost columbianul David Ospina, portarul lui lui Arsenal având două intervenții remarcabile în minutul 26, când a respins șutul lui Sergio Agüero, iar apoi l-a blocat Lionel Messi.

Argentina avea după prima repriză o posesie a mingii de 62,4% și 11 șuturi la poarta columbiană. ''Los Cafeteros'' au avut prima situație clară abia în minutul 66, prin James Rodriguez.

Argentina a mai avut două situații mari în final, prin Nicolas Otamendi (80), dar Ospina s-a impus din nou, pentru ca fundașul Jeison Murillo să respingă de pe linia porții (88).

La Copa America se trece la executarea loviturilor de departajare imediat după încheierea timpului regulamentar, fără a se juca prelungiri.

Muriel, Zuniga și Murillo au ratat de la columbieni, în timp ce Biglia și Rojo au irosit penalty-uri de la Argentina. Tevez a fost cel care a marcat golul victoriei Argentinei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”