Atletism: Liga de Diamant - Justin Gatlin, învingător la Roma, cu al 11-lea timp din istorie la 100 m

Atletism: Liga de Diamant - Justin Gatlin, învingător la Roma, cu al 11-lea timp din istorie la 100 m

Americanul Justin Gatlin a reușit cel de-al 11-lea timp din istoria probei de 100 m - 9sec.75/100 -, cu ocazia reuniunii atletice de la Roma, etapă din cadrul circuitului "Liga de Diamant", anunțându-se principalul rival al jamaicanului Usain Bolt la Campionatele Mondiale programate în luna august, la Beijing.

Controversatul sprinter din Statele Unite, suspendat patru ani pentru dopaj, aleargă mai repede ca niciodată, la 33 de ani, reușind să impresioneze prin rezultatele sale înregistrate în ultima perioadă. Astfel, în urmă cu trei săptămâni, el a fost înregistrat în 9sec.74/100 pe suta de metri la Doha, în sâmbăta trecută a câștigat proba de 200 m de la Eugene (SUA), cu un timp de 19sec.68/100.

În concursul de la Roma, Justin Gatlin s-a impus la 100 m în fața francezului Jimmy Vicaut și a americanului Michael Rodgers, ambii înregistrați în 9sec.98/100.

"Nu mă gândesc să-l înving pe Ustain Bolt acum, deoarece Mondialele nu sunt mâine, mai este timp", a spus Gatlin după victoria din capitala Italiei, considerând că un timp de "9sec.60/100 în această vară este posibil".

Și celelalte staruri prezentate la Roma au dominat probele în care au concurat. Astfel, francezul Renaud Lavillenie, singurul atlet învingător în probele cinci etape ale Ligii de Diamant, s-a mulțumit cu o săritură de 5,91 m pentru a se impune la prăjină, în fața brazilianului Thiago Braz (5,86 m), în timp ce noua vedetă de la triplusalt, cubanezul Pedro Pablo Pichardo, a reușit o nouă performanță, cu 17,96 m, al 13-lea rezultat din toate timpurile, la o săptămână după săritura de 18,08 m de la Havana. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”