Australian Open/Monica Niculescu, învinsă de Stosur în primul tur

Australian Open/Monica Niculescu, învinsă de Stosur în primul tur

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost învinsă de australian Samantha Stosur (N. 20), cu 6-4, 6-1, marți, la Melbourne, într-un meci din runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului.

Niculescu (27 ani, 49 WTA) a cedat după o oră și 19 minute în fața unei adversare (30 ani, 21 WTA) în fața căreia pierduse cele patru confruntări precedente: în 2009 la Stanford și Los Angeles, în 2012 și 2013 la Doha.

Monica va primi pentru participare 30.000 de dolari australieni și 10 puncte WTA, urmând să evolueze și la dublu feminin, alături de rusoaica Vitalia Diacenko.

Doar două din cele cinci românce de pe tabloul principal de simplu, Simona Halep (N. 3) și Irina Begu, au trecut de primul tur la Melbourne, în timp ce Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru și Sorana Cîrstea au fost eliminate fără a câștiga vreun set.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…